Kalas

Tagit mig hem till Helena, och vi har städat hennes lya och börjat förbereda oss inför kvällen, som bjuder på film-maskerad. Det är så roligt att leka barn! Jag har laddat upp med lång mörk peruk och Jäger, snart stupar vi!

Ps. Blir tyvärr inga bilder ikväll, glömde kamerasladden hemma


Last night a DJ saved my life

Gårkvällen var kanoooooon! Vi började på Kellys på Andra långgatan, ett apbra häng med billig öl och snygga pojkar hähähä. Efter lite övertalning från mitt håll så bestämde vi oss för att dra vidare, men visste inte riktigt vart, eftersom att det var en ovanligt torr torsdagnatt, stängt nästan everywhere verkade det som! Hur som helst, vi kom snart fram till Järntorget och Pusterviksbaren och tänkte att det här ser ju bra ut ändå. När vi gick in sa jag till Helena att de som stod utanför snackade turkiska! Och när vi kommer in är det turkisk musik på i högtalarna! Vilka är oddsen att Helena är där för första gången och jag inte varit där på typ 4 år, och så är det ISTANBUL KVÄLL! Lycka, lycka lycka! På övervåningen spelade ett liveband och vi stod och gungade med resten av turkarna.

  
 

Mot stägningsdags var jag och Helena på bästa kalashumör och ville såklart dra vidare. Men påväg ut (för obligatoriskt toalettbesök) träffar vi en kille i mössa. Jaha, Magnus Schmidt hette han och jag tänkte inte mer på det. Minns inte när jag fatta att det var själva Glassiiiiigt-Mange! =D Stod och snacka ett jävla tag. Sedan drog vi vidare till Avenyn och hamnade på något vis på Peacock, och dit går vi med största sannolikhet aldrig igen. Riktigt tråkigt, tråkiga människor och fruktansvärd musik. Nä fy. Det blev taxi hem och sängen ganska omgående.

 

Vackert väder

Jag har knappt orkat kolla ut genom fönstret idag för det är strålande sol och jag får så dåligt samvete när jag bara ligger inne och slappar. Men nu ska jag och vovven ut på en härlig prommis, sedan måste jag verkligen städa mitt rum. Har inga bra förvaringsmöjligheter så golvet ligger nära till hands :) Dessutom tok-shoppade jag igår så där blev högen ännu större!

Förresten, får tok-ångest när jag räknade ihop hur mycket pengar som gick åt inatt, totally insane. Jaja, man lever bara en gång eller hur? Helena håller nog inte med mig som traskat runt på studiebesök hela dagen, hahaha. Men visst var det värt det, boo?

Skoj!

Vad gör jag uppe egentligen? Är skittrött men känns inte så stabilt att gå och lägga sig nu, då kommer jag väl aldrig upp! Igår hade vi det iallafall kanonkul! Jag säger bara studenthak, turkar en masse, Mange Schmidt och tråkiga brats! Bilder och mer utförlig beskrivning kommer senare, nu ska jag dricka mycket vatten och kolla på film.


Thanks mom!

Det här med skola imorgon känns inte så aktuellt nu, men jag ska ta några Pamol och min nässpray och hoppas på det bästa. Mamma är ju inte hemma och jag har bytt ut favorit-sov-ställe från soffan till hennes mega-sköna säng!

Det är svårt nu

Det är egentligen redan ett beslut som fattats, och nu är det det svåraste kvar. It hurts already...


Fortfarande dålig men...

Tar och satsar på skolan imorgon. Att vara hemma och sjuk är fasligt tråkigt, och hade jag orkat resa på mig hade jag nog klättrat på väggarna. Jag behöver lufta mig (och mitt ny-fyllda lönekonto, hehehe) lite så det är bara att pallra sig iväg.

15.14

Snörvel.

Massa snörvel. Och ont i halsen. Dags för en till té.


21.38

Idag var det dags för seminarium i skolan igen, och det gick som förväntat. Hade läst en massa, och skitit i att läsa en massa, men kunde allt övergripande ändå. Synd att vissa ska vara så jääävla torra bara.

Kände redan i morse att jag börjar bli förkyld, och nu har det kliat i halsen och ena näsborren är liksom igenproppad. Skulle egentligen tränat idag men respekterar den analkande ohälsan och tog med vovven och tjocka jackan på en långpromenad istället, superduperskönt. Nu har jag pratat i telefon en timma och druckit en mugg te, ska snart lägga mig och hoppas på en bättre morgondag.


13.25

Idag börjar våren, trots att det snöade decimetervis igår. I like sun!

Nu har jag ätit lite lunch, gjort en kanna starkt kaffe och ska fortsätta pluggandet. Ikväll ska jag äta middag hos Catrin, Fatih och Maya - kärlek!

Ps. Vad tycker ni om min nya design? Blir nog lite mer ändringar snart.

22.15

Jag har haft musikfestival här hemma i min ensamhet hela kvällen! Självklart såg jag Melodifestivalen nu när jag för en gång skull var hemma. Och Molly var grymmast! Jag brukar aldrig ringa och rösta på någonting på TV, men hon fick mig att lyfta på luren 6 gånger tror jag :D

Dessutom kände jag för att fylla på datorn med lite ny skön musik så nu ska jag frossa i Cute is what we aim for, Mando Diao och Renegade Five! Och läsa såklart :P

18.09


  
  
 

Maj aj - kände för en lite mer vågad sminking igår, succé :D


15.01

Hade en underbart lyckad fredagkväll! Mamma hade tre tjejkompisar på besök så jag fördrinkade och åt god middag med dem här hemma, och vid halv 8 bar det av mot stan där jag och Frida inte kunde bestämma vart vi skulle hänga, men till slut tog vi det säkra kortet, nämligen Bryggan. Goda drinkar och tjöt, det var lovely! Så skönt att träffa vänner, speciellt när man inte träffat dem på väldigt länge! Sedan åkte jag hemmåt, och Helena ringde och sa att hon skulle komma förbi och dricka lite Xider och tjöta. Men mamma hade andra planer, haha! Partymamma :) Så vi gick till kvarterskrogen här i Kärra där det var 50-talsmusik och 55+, men vi kom in ändå! Tog varsin öl och snackade lite, sedan hemmåt och sängen. En ovanlig fredag, men ovanligt rolig!

Egentligen skulle jag ut idag också. Pappas kompis spelar på Nefirtiti men jag känner att jag måste vara hemma och läsa lite, har jobbat alldeles för mycket och försummat skolböckerna, icke bra.. Och alla ska bort så jag har huset för mig själv, precis som jag vill ha det!

07.54

Hemma, sova i soffan, MUMS. Fast jag är ju inte trött nu... Hur gör man? Man kollar på Desperate Housewives!

Ps. Me like Morgongänget i P3, de fullkomligt äger allt på denna jord. Svårt beroendeframkallande.

23.16

Dagens ord: Debatt: debatt, ordnat offentligt meningsutbyte (i viss fråga) (Från NE.se)

Tänkte spy lite mer gala över Debatt's Janne Josefsson, eftersom jag såg en del av programmet precis. Jag må leva i en rosa låtsasvärld va, men borde inte en debattledare vara opartisk? Inte hålla på och tycka hit och dit och tycka synd om och putte nutta. En debattledares uppgift ska väl ändå vara att fördela ordet och försöka hålla ordningn på de som fakiskt är där för att uttrycka sin åsikt i sakfrågan? Suck. Synd är det för debatter är det roligaste som finns.

Ps. Varför gör Bubbleroom.se reklam på NE.se? Känns som ett smått otippat samarbete, och framförallt otippat oseriöst från NE's sida?

16.43

Jag jobbade natten till idag, och då brukar jag ju blogga ganska flitigt, men nu förstår ni hur stor skillnad det är mellan de olika avdelningarna :) Hann sätta mig vid datorn kanske 3 gånger och surfa i 10 minuter varje gång, sedan var det iväg på larm igen. Men det är så goa jobbarkompisar och vi har verkligen trevligt tillsammans, så natten gick jättefort. Inatt är jag antagligen på en av de lugnare avdelningarna så jag har med lite böcker att läsa, bl.a. Wiklund som jag inte är klart med än och Kulturmöten, men den är sååå intressant, älskar sådana böcker. Kan tänka mig att arbeta med sådant som sjuksköterska efter några år när man inte orkar med akuten eller psyk längre! Har inte riktigt grepp om hur en sjuksköterska kan jobba med socialkultur och främjning av integration men på något sätt går det säkert att få ihop? För det verkar verkligen intressant! Kanske drar iväg till Afrika och jobbar, eller något sådant och skriver en avhandling på det? :O :D Stora planer! Men man ska ha mål, annars blir det liksom lite tråkigt.

Nu har jag iallafall packat träningsväskan och ska köra ett Step-pass innan jobbet, och imorgon ska jag läsa hela dagen (när jag väl vaknar till liv) och sedan förhoppningsvis träffa Helena en sväng. På lördag blir det kvalitetstid med pappa och hans vänner på Nefirtiti där hans barndomskompis ska spela! Sedan blir det mer läsning på söndag eftersom vi har vårat andra seminarium på måndag, men det ska bli skoj!

Hoppas ni har ett bra veckoslut!


12.53

Förlåt folks, att jag uppdaterar så dåligt. När jag för en gång skull är hemma så är jag för bakis för att använda datorn, eller för busy med att läsa kurslitteratur. Idag har vi egentlligen föreläsningar men jag kände att jag fick ut mycket mer om jag satt hemma och läste. Men känner att jag ligger ganska bra till ändå. Om lite mer än en månad har vi första tentan, och då ska alla böcker vara färdiglästa och helst förstådda! Så det känns ju ganska stabilt att gå igenom dem några gånger. Men det är inte så tråkigt som man kan tro, en del av böckerna är faktiskt lättlästa och riktigt intressanta. Och det är väl tur att man är intresserad av det man läser, när man ändå ska jobba med det i några år framöver (:

Jag vill verkligen läsa vidare när jag är klar med utbildningen, men kanske väntar några år först. Sedan vill jag, iallafall som det känns nu, läsa akut- eller ambulanssjukvård eller psykiatri, och kanske fortsätta med någon slags forskning efter det. Känner mig iallafall sjukt inspirerad att göra det, men vi får väl se när den dagen kommer! Kanske är alldeles för bekväm då :)

12.47

Lördagkväll med klassisarna hemma hos Sofia
i Borås. Vi hade skitkul!

På bilderna: Anneli, Heidi, Maral (1), Sofia, Robin,
Anneli, Stefan (2), Stefan, Anneli (3), Sofia, Anneli (4)

  
 

09.02

För att uppmärksamma rättegången som startar idag har jag precis laddat suveräna Lady Gaga och Agnes senaste album. Så nu är det hög volym som gäller här hemma! Hoppas inte grannarna skulle ha sovmorgon idag...

06.19

Som 88:a är jag i princip uppvuxen med nedladdning av musik från internet. Jag är ingen stor aktör på den här marknaden men en sak, mina vänner, kan jag med största sannolikhet (för det finns inget som är absolut sant) säga - absolut ingenting kan stoppa folk från att ladda ner från internet!

Varför?
- Enda sättet att fysiskt stoppa människor att göra det skulle vara att stänga ner hela internet, hahahahaha!
- Det är gratis, och gratis är godast
- Polisen har för fullt upp med att kalla folk apajävlar och Niggerson så de hinner inte ta fast ens en procent av alla oss "bovar"
- Förlorarna är skivbolagen och artisterna, och såklart skivhandeln, men de två förstnämnda har så mycket pengar ändå, eller har du läst om att Britney gått i personlig konkurs? Den sistnämnda kan väl börja ladda ner skivorna, bränna dem och sälja det istället?
- Små, okända artister får äntligen en chans att höras och synas, och detta främjar i allra högsta grad kulturen.
- Utländsk musik blir nåbar för alla, svensk musik för utlandet = en mångkulturell värld. Win, win!
- Jag kan se Desperate Housewives hur många gånger jag vill


04.49

Ville bara meddela att jag varit duktig och pluggat i en timma nu, med avbrott för blöjbyten då förstås! Och så låter det konstigt i korridoren ibland så då har jag blivit rädd och ringt efter en kollega så vi kunde gå och kolla tillsammans. Men det fanns ingen där..... Det ÄR läskigt att vara på en våning helt själv, jag menar hur svårt är det att smita uppför brandtrappan och smyga in och hugga mig i ryggen med en sax?

Hur som haver, jag har ont i magen nu. Kan nog vara allt kaffe, eller vad säger du Anneli? Man är verkligen inte hungrig såhär mitt i natten så fick tvinga i mig några skedar av min kasslerrisotto, något måste man ju ha i magen när man jobbar.

Och jag ser fram emot dagens aktiviteter:
- Sova
- Sova
- Sova
- Middag med mamma, moster, lillebror och lillasyster
- Ta på mig snygga kläder
- Åka med Lisa till Borås och kalasa med klassen!
- Vara för berusad för att ta bussen till Göteborg, eller ens hitta den, och somna i ett dike
- Frysa ihjäl

Nej, nu har jag jobb att göra.

02.46

Mmm, jag är trött. Och ganska trött var jag i morse när jag direkt efter jobbet körde hem och käkade frukost, och sedan körde mamma mig till Kungälv där jag äntligen fick träffa Karin igen och tjöta lite skit under tiden som hon gjorde mina naglar. Hon är så snäll så, typ alla naglarna var trasiga och jag ville dessutom byta material från gel till akryl, men nemas problemas, hon gav mig till och med 5 kr rabatt. Yeah, I like her. Somnade 11.30 och vaknade helt död 18.30. Dusch, "frukost" och iväg till jobbet igen. Inatt är det helt dött så jag roar mig med tv, Facebook och Ramlösa, ska snart äta middag. Och ta tag i lite kurslitteratur kanske?

Puss.

06.35 Tankar

Tänkte vara såhär lite jobbig och gnälla nu på morgonkvisten, eftersom jag inte har något att göra och bara väntar på att dagpersonalen ska lösa av mig. Förresten fick jag byta avdelning för en timma sedan och här är det soooft (:

Satt och lyssnade på min nya drog p3 igår, vet inte vad jag gjort, körde bil eller något, lyssnar på det jämt nu för tiden. Men iallafall, det hette typ Min gata eller något och de intervjuade en kille från Malmö som är utlandsfödd och muslim (oviktigt i andra sammanhang men i allra högsta grad avgörande för fortsättningen av mitt inlägg).

Den här killen heter Behrang Miri, och de 2 av hans låtar som de spelade var faktiskt skitbra. Den ena av låtarna förklarade han var en kärlekssång till "alla kvinnor". Jaha, sa han som intervjuade, hur menar du då? Jo, jag satt och tänkte, sa Behrang, och kom fram till att vi aldrig skulle klanka ner på våran egen mamma, syster eller dotter, utan alltid behandla dem respektfullt och med kärlek. Och varje kvinna är ju någons dotter, och kanske någons mamma eller syster, så alltså borde vi behandla alla kvinnor på det här kärleksfulla sättet. Fine, fine.

Då blev jag arg. Varför varför varför måste muslimer tänka på en kvinna som en mamma, som en syster eller som en dotter för att hon ska bli något värdefullt? En man är alltid värdefull, det är det ingen tvekan om! Så varför kan man inte se på en kvinna som en människa som ska respekteras och behandlas som en människa?

Och jag tänker inte ursäkta mig för att jag skriver såhär, jag respekterar alla människor oavsett var de kommer ifrån eller vilken religion de har, bara de inser att människor är människor och att kvinnor är precis lika mycket värda som männen! Även om man inte är någons dotter!

06.20

Snart hem och äta frukost, åka och pula med naglarna och sedan säääääääängen.


Ibrahim.


16.53

Så jävla trött på SVT's Debatt och jävla Janne Josefsson! Jag älskar debatter både på tv och i verkligheten, men den här sjuka människan förstör all möjlighet till en rättvis och intressant debatt. Avbryter, skriker och domderar. Suck.

14.29 Ego

 

Myser runt i leggings och storkofta, läser om olika vetenskapsteorier och dricker Ramlösa jordgubb/lime

12:46 Skönhet

Nu har jag svart lack på tånaglarna och bubbelgumsrosa på naglarna. Var tvungen, de se för hemska ut. Längtar till i övermorgon när jag ska till världens bästa Karin i Kungälv och få dem uppfräschade (:

19.36 Psycho

Människor i Sverige mår bara sämre och sämre. Höga krav i skola och på jobb, familjeliv, egen fritid, allt detta pressar på och vill ha tid i våra liv. Allt fler gifta skiljer sig och lämnar efter sig splittrade familjer och barn, som enligt en färsk rapport, har större risk att få psykiska problem än de som lever med föräldrar som fortfarande är gifta.

Läste i Göteborgsposten idag att Sahlgrenska Universitetssjukhus, SU, ska stänga ner ännu en psykakut. De hade 3 från början, och vill alltså ha endast 1 i sommar. Hur går denna ekvation ihop egentligen?

Mig personligen rör det (förhoppningsvis) inte, men jag vill inte ens föreställa mig hur det är för de patienter som är i stort behov av snabb vård, och som alltså kommer att behöva sitta och köa ännu längre än innan.

Ville jag ändra på systemet skulle jag bli politiker. Men nu ska jag "bara" bli en sjuksköterska. Och som jag känner nu, en sjuksköterska med inriktning mot psykiatri. Och jag ser verkligen fram emot att få jobba med psykiskt sjuka människor! När jag berättar för människor vad jag vill bli, ser de förvånade ut och säger: "åh vad bra, det är det inte många som vill bli, det är tur att det finns människor som du." Jaha? Inte det att jag tar det "dåligt", jag undrar bara i mitt stilla sinne vad det är som gör att ingen vill jobba inom psykiatrin, och varför dessa patienter är så lågt prioriterade.

22.03

Äh, har haft min nya mobil i över en månad och först NU fattar jag hur man ansluter den till datorn. Jaja, jag är ju blond egentligen so no surprise there! Skönt iallafall att äntligen få över lite skön musik, så man kan fördriva alla döda timmar på bussen.

Idag var jag och tränade step på bästa Michaels pass! Har inte varit där så många gånger men älskar honom ändå! Väldigt speciell men såååå söt och framförallt har han ett så jävla härligt pass! idag var det dessutom lite tillspetsat och svårare, men det var bara skoj! Så hej träningsvärk?

Mamma och Claes har inte kommit hem från fjällen än så guess who is taking the car tomorrow?

Tagit en dusch nu, och sitter och myser med Brandy och ett glas rödvin, hej alkis. Neeej då, det blir inte så ofta. Så Helena kan hålla tyst!

Sooooool!

Ja, idag känns det då som riktigt vårväder! Vaknade vid 11 av att moster och sedan fader ringde, stack iväg till jobbet, lagom mör. Mår typ illa av trötthet.. Kändes underbart att komma ut, det är friskt i luften och känns som en riktig vårdag. Hoppas det kan hålla i sig, alla blir på så bra humör och känner att det är dags att börja krypa ur vinterbona.


Heureka!

Jag slutar aldrig att förvånas.

Eftersom jag inte har speciellt mycket att göra inatt (alla vårdtagare sussar så sött i sina sängar) tog jag fram min kära kurslitteratur och satte tänderna i Thuréns bok Vetenskapsteori för nybörjare. Jaja, tänkte jag, ett nytt gäng svåra ord och begrepp som man inte kommer att förstå, och 200 aptrista sidor att ta sig igenom. Men icke sa nicke! Kanske är jag en tråkig plugghäst med betongarsle men jag kan knappt lägga ifrån mig boken! Förstår varför den kallas ...för nybörjare. Nu kanske man kommer förstå de andra böckerna lite bättre också (:

Det gamla vanliga

Trots snörvel och host har jag suttit och pluggat i några timmar igen, och ska snart göra lite makaroner och köttbullar. Sedan får jag ta mammas bil till jobbet för jag ska jobba natt, sedan slutar jag 7 imorgon bitti och då är det racer hem för att sova, för sedan börjar jag 12.30 igen. Mucho roligt, och jag kommer vara mucho död imorgon kväll.

Förlåt för en sådan ostimulerande blogg, men så är det när man pluggar och jobbar och... ja, inte gör något annat.

Sick and studying

Snorig och febervarm har jag suttit i några timmar och försökt bena ut alla ord och begrepp som vi tydligen ska kunna som färdigutbildade sjuksköterskor. Yeah right! Det är paradigmer hit och hermeneutik dit. Bullshit.

Give me energy

"Det skulle gå att säga mycket om Maud Olofssons kappvändande - som hon snurrar med kappan, skulle hon personligen kunna driva ett par vindkraftverk."

Haha, troligtvis inte, men väldigt roligt sagt! Jag är inte speciellt inbiten i politiska frågor, men tycker det är väldigt roligt att hänga med, och speciellt i miljödebatten. Alldeles nyligen gick jag och mamma med i Greenpeace, vilket känns väldigt bra. Greenpeace är nu i och för sig emot kärnkraftverk, vilket jag inte är.

Det är inte så att jag vill bygga ut kärnkraften så att den försörjer hela landet med el, men jag tycker att det är ett bra och miljövänligt alternativ så länge, tills vi kan bygga ut t ex vindkraft och vattenkraft, och kanske hittar nya förnybara energikällor. Satt och kollade på Maud på 4:an i morse, där hon satt och försökte förklara sitt ställningstagande samtidigt som hon hade en flåsande Lars Ohly i nacken. Jag håller med henne, det är en svår debatt, det här med miljö och kärnkraft. Och det är det väl ingen som tvivlar på? Isåfall kan den människan träda fram med sin revolutionerande lösning.

Förresten...

Den 5 mars åker jag till min älskling i Turkiet!!!




LYCKA!

En sötnos

Ännu en hemmadag med lite böcker att ta mig igenom. Gråtrist väder utanför fönstret, massa kaffe och lite skön Coldplay i högtalaren. Ikväll åker jag och tränar spinning, yeah!


Det där låter bra

Åkte tidigare än tidigast till skolan idag för att läsa igenom ett kapitel så nu har jag lite tid över innan jag ska träffa några kursare på ett café, som jag aldrig minns vad det heter (: där ska vi fika och gå igenom våra diskussionsfrågor till seminariet i eftermiddag. Så den här dagen är fylld av Platon och Aristoteles, anikens humanism och medeltidens onda bråda döööööd.

Pusshej


Sådärja

Bryggt mig en kanna kaffe, kollat favvo-bloggarna och tagit fram min älskade Tamm-bok.. Nu är det hårdläsning som gäller ett par timmar. Fast jag har varit himla duktig idag redan (: Satt hemma 3 timmar i förmiddags non-stop och läst och sedan på Stadsbiblioteket i 3 timmar! Efter det blev det snabbkäk med Helena och därefter träning. Körde stenhårt, och förvånas över hur mycket jag pallar med, var ju ändå 3 (??) år sedan jag hade mina glansdagar på Friskis!

Lyssnar på Glasvegas, Coldplay och Keane, det går lite lättare med läsningen då.

Må-bra-tid

Mmmm, fan vad jag mår bra just nu. Så jävla skön känsla, något jag inte känt på väldigt länge, minns inte ens när senast... Alltså när man mår sådär ofantligt bra och bara tänker positiva tankar! Då är det skönt överallt. Så skönt att jag kommit igång med träningen, skönt att äntligen ha börjat skolan, skönt att jag har så underbara vänner, skönt att jag har en underbar fästman och skönt att jag snart ska få träffa honom igen (: 

Även om det bara är en endaste liten sak så mår man mycket bättre om man tänker på det bra än om man låter sig övermannas av allt det dåliga!

Vad mår ni bra över just nu?

Study time

Yes, tog mig upp tidigt idag (super-credd till mig) och sitter nu med mina böcker och en kopp kaffe och ska ta mig igenom lite heavy litterature till seminariet imorgon. Hoppas på bra självdisciplin, och ska endast ta korta raster för att fylla på kaffemuggen, göra lite gymnastiska övningar för nacken och ta frisk luft (: Wish me luck!

Papps

Igår kom jag till Romelanda för att göra två jobb-pass. Pappsen kom och hämtade i mig i Kungälv, och så passade vi att åka och hämta ut mitt "lilla" bokpaket som lyckats komma till Maxi i Kungälv. Det var ganska tungt. Återigen, synd att det inte var kläder... ): När jag kom hem från jobbet hade pappa lagat god middag, och sedan kollade vi på Så som i himmelen, som är en utav mina absoluta favoritfilmer!

Nu sitter jag och läser ur "Grundläggande omvårdnad 4", dricker mitt förmiddagskaffe och ska snart ta en dusch för att senare jobba 14-21.

Kramsen

RSS 2.0