CRISPY


En underbar period just nu. Att hösten är här. Det är isigt kallt men solen är framme hela dagen. Allt känns så himla himla bra. Ända från tårna till huvudet. Det är en bra känsla.

Min vecka har varit toppenbra hittills. I måndags var jag ledig så då passade jag på att städa lägenheten och tvätta hela dagen, och avslutade med ett hårt step-pass. Sedan åt jag middag framför Idol i morgonrock efter en varm dusch. Vardagslyx it is. Och efter skolan igår eftermiddag gick jag, Benjamin och Sofia och åt på restaurant, också himla mysigt. Sedan var jag och övade med gospelkören i kyrkan, och det var fantastiskt roligt att komma tillbaka och träffa både gamla och nya människor, man känner sig alltid lika välkommen där. Efteråt fick jag ett sakna-mamma-ryck och åkte hem till henne och fick varma mackor med getost och rött vin framför Desperate Housewives! På väg hem därifrån idag så handlade jag massa champinjoner och färsk kyckling som jag ska bjuda Helena på till lunch. Jag gick förbi ett stort gäng alkisar som försökte slå ner vilda äpplen från träden vid Kvillebäcken. De skrattade och stojjade, de mådde nog lika bra som jag den här morgonen. Och jag skämdes där jag gick med min fyllda matkasse.



Utanför mitt vardagsrum atm.

FRIENDS

En himla konstig, härlig, fantastisk, stressig och bra vecka har snart passerat. Det har varit massa plugg och jobb, och så har vi firat bästa Benjamins födelsedag i två dagar, och det har varit två fantastiska kvällar!

Avrundar veckan med jobb på en helt nya avdelning mellan 7 och 21 imorgon, jobbigt värre. Helt fantastiskt att grannen över mig har århundradets kalas och att jag ska upp om 4 timmar. NOT.


FUNDERINGAR

Jag har ingen som helst disciplin idag, försökt läsa men kommer hela tiden på massa andra viktiga saker att göra, som att dricka kaffe, ringa samtal, surfa och titta igenom criminal minds 1 som jag fick låna av bästaste Benjamin igår. Fick gjort en jättegod skaldjussallad till lunch, blir bra som lunchlåda imorgon också eftersom vi har tidernas längsta skoldag, 9-17. Efter det ska jag vara med i den nystartade gospel-gruppen i kyrkan som kantorn insisterade på att jag skulle vara med i. Jag har ringt lite olika äldreboenden efter nya jobb också eftersom jag får så lite jobb nu för tiden. Det har i och för sig varit himla skönt att bara fokusera på skolan men jag har inte jobbat någonting i september och det lär visa sig ekonomiskt nästa månad... Självklart ringde de och ville att jag skulle jobba ikväll men just idag var den sämsta dagen att skippa plugget. Och så ringde de från ett annat ställe och bokade in mig en natt, haha. Precis som att alla kände av att jag behövde jobb! Och det handlar inte bara om pengarna, jag gillar att jobba, trivs med de gamla och med arbetskamraterna och det känns bra att göra en insats liksom.

Nej, nu ska jag sätta på lite bra musik och ta tag i kurslitteraturen, det är egentligen intressant läsning..


MONDAY



Nu ska jag läsa morgontidningen och dricka färdigt mitt kaffe, sedan ska jag plöja lite kurslitteratur inför föreläsningar och seminarium. Och ikväll ska jag förhoppningsvis hem till en vän och äta middag!

Vad gör ni idag?

Ps. Tänker på våran vän Emeli som förhoppningsvis fått en liten babyflicka vid det här laget.


IN MY BED



Det ser ut som fan i min lägenhet just nu, och då var ändå inte gårdagens fest hemma hos mig. Kläder överallt, frukost i soffan, tidningen i knät och kaffet i handen. Jag har haft ännu en fantastisk helg, och rundar av med Idol-repriser, plugg och träning den här söndagen.

HÅKAN



Ikväll är det du och jag (och 1000000000000 andra...)

ELECTRIC



Nu sticker jag och min röda trenchcoat ut på äventyr!
Ha en fin torsdagkväll! Hälsa Idol och Criminal Minds från mig! :(

UNDER THE KNIFE



Det har varit en jävla skitvecka i skolan, bara tråkiga organisationsmodeller och shit, och dessutom har vi gått 9-16 typ varenda jävla dag! Så jag har varit jättetrött, men ändå tvingat mig till mer plugg och träning. Så även om jag är trött idag också så är jag bannemej värd en torsdagsöl eller två i vasastan och det är precis vad jag ska ha! Laddar upp med lite fin musik, kall öl och klipp och klistra hemma på vardagsrumsgolvet.

OVER AND FUCKING OUT!

WANTED




Om det är någon vill köpa det här åt mig, so feel free!

PAYING THE BILLS

Lagom med panik när posten dimper ner och jag finner en påminnelse på en faktura från GP. Ringer upp dom och undrar var den första fakturan är, och får till svar att det nog blivit något fel från deras håll. Jag hatar att flytta hemifrån! Jag är sådan perfektionist och vill absolut inte att det blir fel bland pengar och räkningar och så gör dom såhär mot mig!

Så nu har jag plöjt igenom alla papper och skit som ligger och dräller här. Usch hatar sådant här ju. Dags för en kaffe och sedan bär det av till biblioteket för att hämta ut en bok.

Puss till er.

SO IN NEED OF A CHANGE

Värst vad den här måndagen bara svischade förbi. Spenderat en stor del av dagen i skolan, tog en tupplur med skolböckerna på magen och stack sedan iväg till mitt favorit-step-pass. Cred till mig alltså, vet ni hur många som skulle legat kvar i soffan istället för att träna?! Jag frös också och packade på mig en massa kläder, det är hööööst! Och jag gillar't!

Sen kom jag hem, kollade igenom lite vinterkläderpåsar på vinden, lagade kyckling/ris/majsröra, det var gött. Och nu är det läggdags!

LET THERE BE LIGHT



Jag tycker den här lampan från Mio var superdupersnygg. Tyvärr verkar den bara finnas i brunt, vilket i och för sig var fint, men det passar nog inte så bra till min gråsvarta soffa. Det är nämligen hög tid för mig att ordna lite mer belysning i min lilla lya. Nu har jag bara en liten lampa vid sängen, och så lamporna över köksbänken :)

LOVE IS FRIENDSHIP SET ON FIRE





Taget av min kusin Pär.

EN FIN SÖNDAG



Helena och Viktor kom med kakor och munkar och drack lite kaffe.





Jag var och grillade med mina klassisar och deras grannar på gården bredvid.





Jag har grillat alldeles för sällan den här sommaren, det var sååå gott.





Vi åt kladdiga marsmallows.





När det blev för kallt ute gick vi in och åt hembakad hallonpaj.

küçük parça



detaljer.
lånad härifrån.

HEARTBREAK

Idag lyckades jag sova ända till kl 14, och då jag steg upp var jag fortfarande trött, jag är alltså helt otrolig. Slutar aldrig att förvånas av mig själv. Gjorde god frukost och kaffe, slog på tv'n och la mig i soffan, och skickade foton till Fia från förra helgens äventyr, läste bloggar, lyssnade på Atomic Swing. Det är en sådan här dag som jag älskar, att mitt i allt skoljobb, kalas, vänner och familj, bara få ha en dag då jag bestämmer helt själv vad jag ska göra, och då helst absolut ingenting.

Fast jag måste faktiskt städa lite, vilket är synd. För att göra det lite lättare sätter jag på lite Lily Allen så jag kan dansa runt med dammsugaren istället.



Förresten så vad gårdagen fantastisk. Drack massa öl med min klasskompis A-K, och en massa av hennes övertrevliga vänner. Vi dansade och flirtade och var glada, och i bakgrunden spelades världens bästa Cash.


JUST BEAUTIFUL

Herrejesus vad den här veckan har gått snabbt! Bara kände det nu, läskigt alltså. Tentan är avklarad, vilket firades med en mysig fika i Borås med fina flickor. Hämtade ett paket och handlade mat på vägen hem, ska laga lite middag nu och sedan dra och möta lite fler klasskamrater för några goa öl i solskenet. Det ser ut att bli en bra början på en totalt ledig helg, så jävla nice!


PLYSCHPOESI




On my refrigerator

YOU DON'T KNOW ME

I love my book? Eeeeeh, no...

Nu känns det faktiskt mycket bättre, det är ju inte så fasligt svårt det här ändå. Fått lite pepp och kom-ihåg-tips av lilla mamma, tagit en lunchmacka och kaffe och är snart färdig här ju! Så bra kan det gå när man kör stenhårt på sina hålltider 45/15. Kanske hinner städa lite och slappa trots allt, braaao!


PANIC






Ja, ungefär såhär känner jag mig just nu. Fast utan glasögonen då.
Suck.

CAST AWAY

On my way to the library for some heavy studying.

TTYL biatches!

LET'S GET LOST

Lite 20-minuters kafferast till sköna Lily Allen, i totally adore her first record! Fick en otrolig (och välbehövlig) energi- och självförtroendeboost på seminariet i skolan i förmiddags. Timmarna flög iväg och det var jätteintressant. Mina flickor är härliga, mihi. Jag måste dock verkligen städa här, men försöker att hålla mig till att fortsätta pluggandet, det är så lätt att sväva bort några timmar och så woops, var det fredag och tentadags. Jag ska dock unna mig ett danspass vid 19, yeah.

WEEK START

Idag är det måndag och en ny vecka!
Början på en vecka som inte ser alltför spännande ut.

Idag ska jag iallafall
- läsa artiklar och förbereda mig inför seminarium
- dammsuga
- luska ut vart jag ska ha alla mina vinterjackor
- gå till tandläkaren
- handla yoghurt
- promenera en sväng

och resten av veckan går i pluggets tecken, för
på fredag är det tentamen (som jag förresten glömt
att anmäla mig till).

Jag hoppas ni har en bra måndag!

EVERYTHING IS JUST WONDERFUL


WEEKEND DANCE

En helg senare, och jag mår inte speciellt bra idag. Ligger under täcket i soffan och undrar varför jag drack den där sista drinken igår. Men vad vi dansade! Och dansade. Och var lyckliga. Nu ska jag vara en duktig flicka och plugga ordentligt inför tentan på fredag. Jag hoppas att alla har haft en mysig och bra helg.

  


SATURDAY NIGHT FEELING

Igår myste jag och världens finaste Frida hemma hos mig med varsin flaska vin och tacos, nostalgiprat och en bra film.

Ikväll blir det goda drinkar och fina klänningar, höga klackar och dans hela natten. Hoppas allas halsar kommer att hålla!

I'VE NEVER BEEN IN LOVE BEFORE



någonstans i europa, lånat av kusin pär

but this is why this is all so strange
i'm full of foolish songs
so please forget
this helpless haze i'm in
i've never really been in love before

VILL HA-PLATTOR JUST NU

 

Lars Winnerbäck & Fibes oh Fibes

KISS THE RAIN

När jag vaknade var jag fortfarande sjuk. Min hals skrek efter lindring, huvudet bankade som aldrig förr och jag frös så jag skakade. Efter lite te och frukost på golvet framför teven läste jag några timmar i min skolbok. Jag var tvungen att åka och hämta en bok jag reserverat på biblioteket, sedan fikade jag ensam och strosade lite på Kungsgatan i regnet. Fann en vacker klocka i en inredningsaffär.



Åkte hem och åt middag hos lilla mamma med syster och moster. Mamma hade hittat en låda hos pappa som hon trodde var min. Jag kikade och där i låg alla mina skor som jag saknat så länge! Jag trodde allt var kvar i Turkiet och att det skulle bli ett helsikes slit att få hem allt. Alla mina älskade vackra skor. Sandaler, pumps, kängor. Passade på att ta med mina vinterjackor till lägenheten också. Nu fattas bara min gröna väst som jag inte minns vart jag packat ner.



Festskor! Från Turkiet, secondhandfynd samt Friis&Company.



En del åker upp på vinden med en gång.

Nu sitter jag på mitt vardagsrumsgolv, läser bloggar med öppet fönster och hör ösregnet utanför blandas med världens bästa Chet Baker i högtalarna. Nästan så man glömmer bort att man har feber.


LOVE

Följ min blogg med bloglovin

MITT I HJÄRTAT

Idag skrev Michaela om något som jag ofta tänker på. Eller jag går inte runt och tänker på det dagligdags, men jag uppmärksammar det alltid då jag konfronteras med det och tänker på det länge efteråt. Min mamma är likadan. Vi tycker synd om gamla kvinnor och män som långsamt, långsamt tar sig fram bland folkmassor i sina små hattar. Som har en liten portmonnä med en liten del av pensionen i hundralappar som de med darrande hand räcker fram. När de handlar hem lite mjölk, bröd, ett äpple, en banan och kaffe. När de äntligen hittat det de tror att deras tjuriga tonåriga barnbarn kommer att bli överlycklig över på födelsedagen. När de tar sig en utflykt till ett överfullt café i stan. Och sitter där länge länge och smuttar på sitt kaffe och äter sin bakelse. De ser så ensamma ut, så sköra. Förhoppningsvis är de inte så ensamma som de ser ut, och har barn och barnbarn, kanske barnbarnsbarn. Eller så är de ensamma i den här stora världen, deras maka/make har gått bort, liksom deras vänner. Och deras barn har inte tid att umgås med dem eftersom de har sina jobb, sina barn, sina hem att ta hand om. Man vill bara gå fram, krama om dem, beställa en kaffe och en likadan baklse, och lyssna på deras intressanta livsberättelser.


MY FLAT 1


Tänkte visa upp väl valda delar av min nya lägenhet. Här är fönstret i mitt vardagsrum, med min vackra spinnrock som jag fann på second hand, och jag tycker om den väldans mycket.

 


LUNCH FOR A SJUKLING


RSS 2.0