Idag är jag...

långt ner på botten och har svårt att ta mig upp.

Nine Inch Nails

Det verkar bli ännu en dunderbart bra dag idag, vädermässigt that is. Synd att jag måste viga den åt att läsa inför tentan imorgon, med en liten avstickare till Karin på Nagelverkstan för att ta bort mina älskade naglar. Det funkar inte att ha dom hela sommaren eftersom jag ska jobba, och sedan kommer ju hösten med praktik! Så vi får väl se när de åker på igen, kanske till pensionen? Eller om jag blir någon cool avdeldningschef, då behöver jag ju inte beblanda mig med vanliga syrror och slipper omvårdnaden? Då kan jag glassa omkring i snygga kläder och välmanikyrerade naglar. As if.


TENTALÄSNING

När jag vaknade vid halv nio-tiden kändes det som en elefant stod på mig och vägrade låta mig resa mig upp, och som om det hängde bly på mina ögonlock, så trött vad jag. Ändå har jag sovit underbart inatt och somnade inte speciellt sent. Hum... Brist på något? Jag tvingade mig ut med vovvis i friska luften för att vakna till. Kände mig stolt när jag kom tillbaka en timma senare! God frukost, en härlig dusch, en mugg kaffe och sedan var det bara att sätta igång med plugget.

Nu har jag kört 45 minuter, och tar 15 minuters rast, innan det blir ett nytt 45-minuterspass. Bra uppdelning att göra så, och så slipper man sitta och kolla på klockan och undra när man ska sluta, bli rastlös och börja göra något annat mitt i allt.

Jag vill tipsa om en helt fantastisk blogg som Änglamamman Melissa skriver, den är alltid så välskriven och gripande. Och fruktansvärt sorglig men ändå ljus och glad. Svårt att beskriva, men så är det nog svårt att förlora sina nyfödda tvillingflickor. Nu är Melissa och hennes man gravida med en liten pojke, och jag är så glad för deras skull! Läs och låt dig beröras.


IDAG

En riktigt intensiv dag idag som började med skolan mellan 9-15, då vi hade repetition av allt vi ska ha på tentan på torsdag. Mucho bra, tyckte jag, trots att jag smög iväg med Anna-Karin och Marija en timma för tidigt :O Men det var bara sinnena och cellen kvar, inte så mycket att orda om, bara att traggla in i skallen min! Åkte raka vägen till Friskis för lite Skivstång, även fast jag var sååå trött, och inte blev jag piggare efteråt heller.

Ja, det var kanske inte så värst intressant det här, men stick då!

AKTIONSPOTENTIAL MY ASS

KUK I DET HÄR NU!



Vad sägs om ett glas rosé på Avenyn med någon som man tycker om?

WEEKEND



  



Jag har inte varit jätteflitig med kameran det senaste eftersom batteriet tog slut mitt i Salems konsert förra helgen, och jag varit för laaaat för att ladda den och köra över bilderna till datorn. Så nu först får ni se the man of mine and Helena's dreams. Fruktansvärt sexig är han, och han såg så nystruken ut när han skuttade ut på scen! Gah, älskar den mannen mer och mer. Och hans musik är verkligen inte så pjåkig den heller! =)

Mittenbilderna är från Mando Diao-konserten. Tyvärr har jag en skitkamera som vägrar ta bra kort på konserter, men där är iallafall bildbevis!

Sista bilden är på mig och vackra Helena när vi sitter på spårvagnen på väg till Slottskogen igår eftermiddag. Det var så varmt att vi svettades, alla människor var ute och glada, Slottskogen var översvämmad av barnfamiljer, par och unga kompisgäng, och vi hade några jättemysiga timmar med grill, cider och tjöt.

Thanks for a nice weekend!

LET ME TELL YOU A STORY

Tjo peeps.

I vanlig ordning mår jag as-kuk såhär en lördagförmiddag. Fått i mig lite frukost, ska snart till staden för att köpa nytt giftmedel på systämät. Jag ska inte klaga, det är ju inte så att någon sätter en tratt i munnen på mig och häller. Det ska iallafall bli mysigt idag med grillad korv, lite spel, lite öl, lite tjöt i finaste Slottskogen. Och vi lär INTE vara ensamma.

Förresten, Mando var kungar!


HOPPA!

God morgon peeps.

Klockan är i och för sig snart 15 men jag sov så gott över alarmet vid 12 och vaknade inte förrän de ringde från Romelanda och frågade om jag kan jobba imorgon. Don't think so! Nu sitter jag på altanen i bikinitop och kjol, var bara tvungen att kolla lite saker och svalka mig lite, för varmt äre!

Och självklart spelas Mando Diaos två senaste plattor på hög nivå! Jag läääääängtar till jag får se dem på Lisebergshallen ikväll, de är gudar!


TGIF!

Sorry för bad uppdatering, blir ingen stor känd bloggare om man ska hålla på såhär inte! Det är just nu lungt på jobbet, efter en riktig rusch då jag hade 3 våningar ensam, var typ svettig efter den timman. Men jag trivs verkligen med att jobba ändå, hoppas ingen av mina chefer läser det här för då ber de väl mig jobba gratis, och det är nästan så jag vill göra det ibland. Jag är nog den knäppaste människan på denna jord. Inget nytt under solen, här inte :D

Ser iallafall fram emot min helg, kontot är påfyllt (och kommer i vanlig ordning att vara tomt igen om några dagar), jag har en massa mysigt inbokat med härliga människor och imorgon ska jag och godisbitarna Benjamin och Helena på Mando Diaos konsert!! Yeah, sett fram emot det en masse! Sedan står lite plugg, grill i Slottskogen och träning på schemat. Så det enda som saknas är ett härligt väder, och det ska det tydligen bli också!

Hoppas ni andra också får en bra helg!
Pyss

Happiness

Det är så underbart härligt väder ute i eftermiddag! Man kan inte vara annat än fantastiskt lycklig! Och det är jag också! Idag efter skolan, som var joooobbig, så stack jag med tre klassisar och käkade lunch i solen på ett jättefint kaffé i Borås, very nice. Nu har jag läst lite i min feta anatomibok och ska strax bege mig iväg för att träna! Ikväll blir det Skivstång!

See ya!

Tisdag

Just nu är klockan 23.46 men jag är inte ett dugg trött sedan jag la mig 22.00 igår och lyckades sova bort två timmar i eftermiddags. Idag har varit en helt vanlig tisdag, men föreläsning till 12, lite läsning när jag kom hem och häng här hemma med Helena och lillasyster.

Det är tisdag idag va? Känner mig helt borta.

Over

I förrgår gjorde jag slut med Ibo, efter nästan 18 månader tillsammans. Anledningarna är många men den främsta är att det har varit fruktansvärt jobbigt att ha en relation på såhär långt avstånd, med alla problem som det medför. Så nu gjorde jag såhär, och det känns jättebra. Jag känner mig som en ny människa. Kan bara tänka på mig själv. And I will.


Det enda som jag är ledsen för är att det känns som att jag förstört hans liv. Han är en av de finaste människorna som finns, och det är inget jag är stolt över.

So now you know.

Talang

Det här får ögonen att tåras och håret att resa sig.

Eh...

jag kan finna mig själv nästa vecka. Skyller allt på Helena, den jäveln. Jag kan ju inte sitta hemma när hon ska ut och "fika". Vi ses i dimman!

Fredag = slappdag

Ja, inte första delen på dagen men ändå. Kom iväg tidigare från skolan eftersom vi tydligen inte alls skulle ha seminarium, väldigt skönt. Jag hade egentligen tänkt vara produktiv och läsa lite till tentan ikväll, men jag har skrivit upp tider i kalendern som jag ska läsa och tänker unna mig en helt ledig fredagkväll på mååånga veckor, kanske månader. Igår gick det upp för mig att jag snart kommer att missa dörren, gå in i väggen kort och gott. Jag måste sluta jobba så förbannat mycket, sluta gå ut så förbannat mycket, sluta allt så förbannat mycket. Fokusera på mig själv och studierna, må bra, städa mitt rum och städa upp i mitt liv. Så ikväll blir det teve, vad är det som går? Jag har noll koll. En promenad, rött vin och chips. Sounds like a plan!

Just nu i mp3-spelaren

Keane - Playing Along
Keane - Perfect Symmetry
EMD - Baby Goodbye
Coldplay - Fix you
Salem al Fakir - Astronaut
The Fray - You Found Me
Renegade Five - Shadows
Renegade Five - Too far away
Sugarplum Fairy - You can't kill rock n roll




05.28

Måsarna fjittrar ute i morgonfiset och här sitter jag med träningsvärk i magen och morgonkaffet i handen och lyssnar på mer av Erik Hassle. Vilket jävla pucko jag är. Jobbade 7-21 igår, med avbrott för träning, och lite olika omständigheter gjorde mig fasansfullt trött, ledsen och snurrig igår. Mamma kom och hämtade mig från work men att köra hem som brukar ta 15 minuter tog istället nära på en timma! Fullständigt kaos på E6:an pga matcher och ombyggnad and stuff. Blev bajsförbannad. Droppen var ändå när jag kände i fickan att jag glömt att lägga av mig larmet och nycklarna. Fanns inte en chans att vi skulle kunna åka tillbaka. Så här sitter jag en timma tidigare än vad jag hade behövt eftersom jag ska ta en svängom på jobbet innan det är dags att åka till school. Ain't life great?

Cool in School?

NOT.

Nu vill jag bara hem, fort som fan, och sooova! Men såklart går det ingen buss mellan 11.30 (då vi slutade) och 12.50. Vilken lycka! Nu ska jag skriva ut lite papper, gå till busstationen och köpa glass och sedan sitta där och sura.

Back on Track

Då var påskhelgen över. Nu är det snart midsommar, och sedan julafton igen innan vi vet ordet av. Positive thinking, don´t you think? Jag var iallafall dum nog att ta ett jobbpass inatt, så jag sov så länge jag kunde idag, trots att Helena var här, men hon hade ju iallafall Nikodemus att prata med. Och nu, några kaffemuggar senare, sitter jag med min studieuppgift. Som jag fortfarande inte kompletterat klart. Men imorgon är den inne iallafall. Najsbajs. Jag kommer att sitta där på föreläsningen med blodsprängda ögon och undra vad en molekyl är, jävligt smart. Jag måste återgå till att säga NEJ.

GLAD PÅSK !


En dag för sent, men vad gör det?! Jag hoppas ni har haft en lika underbar påskhelg som jag har haft! Och vilket jävla kanonväder! Dagarna har spenderats med fina människor, kaffekoppen och bikini på altanen, med ölglasen klingandes i skål och nu ska vi iväg och picnica i Slottskogen. Tell me, kan det bli mer våååår?


Skärtorsdag

Igår var det alltså tenta-tajm igen! Det kändes helt OK, så vi får hoppas på det bästa. Jag och några kursare bestämde oss för att sätta oss i den underbara solen i Göteborg för några kalla öl. Så härligt! Det var proppfullt med soltörstande göteborgare på stan, me like! Vidare till Kungälv för att fixa några söndriga naglar, mötte Helena, handlade på Systemet, åt god middag hemma, stressa iväg.

 

Mötte upp en massa godbitar på Victoria i Vara, och hade a great time!

  
 
 
 

Kvällen innan tenta.

Det känns som att jag har läst, och läst, och läst, och läst. Och så läst lite till. Och det är precis vad jag har gjort heeela dagen. Vid 16 snurrade det i huvudet så jag bestämde mig för att sticka till stan för att köpa Mando Diao-biljetter (24 april, läääääängtar, kommer bli bättre än bäst!!), betala handpenningen på tatueringen (ännu bättre) och äta McDonaldsglass med Helenis.

Sedan åkte jag hem och läste ännu mer.

Jag får det att låta som att det är världens sluttenta men det är det ju inte, haha! Men man kan väl få ha lite ångest ändå? Nu ska jag drömma om meios, hyalint brosk och kapillärer.

Tjolavippen!


Molntuss

Jag vill ha tid att lägga mig i soffan och läsa en bok. Och då vill jag inte läsa min Kropps-bok utan någon härligt deckare som man absolut inte vill lägga ifrån sig förrän man kommit till upplösningen! Thoes were the days. Jag har tagit ett litet break nu, ska göra mig lite kaffe, lyssna på Simon&Garfunkel och öppna altandörren. Jag blir mer och mer avundsjuk på Helena att hon fått en egen lya, nu vill ja såklart också ha en! Jag vet redan hur den ska inredas! Så mysigt. Tills vidare får Helena dras med mina ledaregenskaper när hon ska flytta och möblera =)

Oh, nu kom Helena!


Bulldozer

Det lät som om en sådan kom körandes i full fart och krossade hus eller något. Tittade ut och såg att det bara regnade. Skoj.


Slutspurt














Uppe tidigt för att tentaplugga, men var såklart tvungen att checka nätet i sällskap med morgonkaffet och Sugarplum Fairy. Jag vill ha påsklov, sådana lov man hade förr i tiden! Visserligen är vi lediga fredag och måndag men det finns saker som behöver läsas även då.

Imorgon är det alltså tentadax igen, och sedan ska jag flänga till Göteborg med depositionen för tatuering och sedan vidare till Kungälv för att putsa naglarna. Hoppas på en trevlig kväll med mycket öl och andra ångestdämpande drycker. Hm, det lät fel.

Tisdag i Göteborg

Franks var så mysigt och trevligt att plugga på igår, så jag stack dit i morse igen. Satt där i några timmar innan magen började kurra och Helena kom så vi åt varsin macka med röra! Sedan blev det en sväng på Monki, där jag som bekant blir helt i extas, idag var inget undantag. Kom ut med fyra plagg, hoppas inte mamma läser nu.  



Sen stack jag till jobbet och snackade med tjejerna och Jimmy, för att sedan dra iväg med Anna på stan. Vi promenerade omkring i Haga, det är så underbart mysigt där. Vi slog oss ner på ett café på Järntorget med en latte och babblade. I de många söta butikerna fanns mycket man ville ha, så jag kom ut med en söt portmonnä, en fin handkräm och ett jätteballt armband!





Vi snackade lite om mina tatueringar och Anna tyckte vi skulle gå till City Tattoo för att snacka lite, och självklart kunde jag inte hålla mig utan bokade en tid i juni! Jag ska göra en blomtatuering på sidan av magen/ryggen, lagom stor och skitsnygg! Jag ska tillbaka i övermorgon med en bild på hur jag har tänkt mig och för att betala depositionen. Taggad!!

Tears streaming down your face.

Fan också. Suck. Jävla piss. Helveteeeeeeeeeeeeeeeee. Jag hatar.

Känns det bättre?
Nä.

Hurtful

Satt och tänkte på alla de som inte har några vänner. Jag kan inte tänka mig ett sådant liv. Jag är så fruktansvärt glad att jag har de jag har, och jag har de finaste bästisarna i hela världen. Vi har alltid så roligt tillsammans. Det gör ont i magen när vi skrattar. Det gör ont i magen när jag saknar. Det gör ont i magen att tänka på dem som alltid är ensamma.

 
 


Lights will guide you home.

Hur mår du?
Skrattar du?
Gör du saker som får dig att må bra?
Träffar du människor som får din mage att pirra?
Känner du dig starkare eller svagare än förut?
Saknar du?
Tar du hand om dina vänner?
Älskar du?
Gör du alla de saker du så länge sagt att du ska göra?
Håller du dina löften?
Längtar du?
Tänker du?
Brister du ut i öppna ärliga skratt som kommer ända från magen?
Vill du?
Önskar du att det var som förut?
Går du vidare?
Gråter du när ingen ser?
Vågar du?
Är du lycklig nu?



Av Mikaela

Långfika

Otacksam som jag är vill jag göra ett litet statement: JAG VILL HA SOMMAR! Det räcker inte med det här vädret, 13 grader och kalla vindar men sol, jag vill ha riktig sommar, så glassen smälter i solen, så bena blir bruna, så man kan gå i en tunn jacka på natten, så man kan dansa hela vägen hem.

Idag har visserligen varit en kanonbra dag, jag vaknade lagom sent, jag tror jag behövde sova lite :) Jag satt på bibblan ett tag, men sedan lockade en fika med Helena mer. Vi bodde in oss på Franks bland presskaffekanor och goda mackor, satt i nästan 4 timmar och tjötade och pluggade tillsammans. Och idag har Helena blivit med lägenhet! Grattis till dig goding!


Candy

Efter promenad och godis kändes det lite bättre. Spenderade dock resten av kvällen i soffan ändå. Nu har jag fräschat upp mig (ja, jag är äcklig som inte duschat på hela dagen) med ett varmt bad, riktigt avkopplande och alla jobbigheter i kroppen löstes upp. Till och med mina hälar som skrubbades frenetiskt och som sedan blev insmorda med en tjock kakao-kräm. Mumsfillibums. Nu doftar jag som blommor på en sommaräng, som en nygjord chokladkaka, what´cha waiting for?

DÖD

Mår bara värre och värre här. Dagens kraftansträgning bestod i att traska bort till pizzerian, precis som sig bör en sådan här jobbig söndag. Kan man inte bara bli lite piggare? Jag har suttit framför datorn hela dagen tror jag, men jag minns inte vad jag har gjort... Då är det illa. Fast det kanske är såhär man mår när man dricker konstant från 17-5? Nu vet jag det, OK? Så nu kan man väl få återgå till något slags normaltillstånd?

Fnular på om jag orkar gå till affären och köpa cigaretter och godis.

SVAMMEL.

Och fantastiska lördag!


Det som kan ha varit årets hittills bästa fest hölls hemma hos mig igår, jag vill inte vara självgod men fy fan va roligt vi hade! Vi började runt kl 17 när solen fortfarande lyste med grillning, flasköl och mååånga glada magonts-skratt.







Sötnosarna!



Impulsköp för 149 kr på H&M.



Charlotte Perelli :P



Thanks for making my life so good.

Underbara fredag

med underbara vänner!

Jag och Frida startade med sminkparty på BLVD där sköna Lena gick loss med svarta och gråa skuggor. Jag kände mig som en transa men det var jävligt snyggt gjort och jag (och alla mina vänner) är nog bara ovana vid att se mig i en sådan tjusig Hollywood-sminkning. Så jag kanske ska börja med att sminka mig så varje dag?!

Efter det drog vi till Järntorget och mötte Helena, Benjamin och Patrik och gick till sköna La Sombrero (tror jag det heter, något sådant namn iallafall!) där de spelade latino hela kvällen. Drack den godaste Mojiton jag någonsin druckit! Perfekt. Ska definitivt gå tillbaka, för musiken, för människorna, för Mojiton.






Ciao

Läppglansen och dricka-vin-outfiten är på, klackarna likaså. Nu ska jag bara invänta bussen, och sedan bär det av mot Göteborg för, förhoppningsvis, mycket vin och drinkar! Vi ses i vimlet!


Laddad?

Nyduschad & snart dags för god middag, kyckling, klyftpotatis, tsatziki och tomater! Sedan bär det av till jobbet för en slitsam natt. Ja, det är slitsamt, det övergår fortfarande mitt förstånd hur människor kan jobba heltid natt hela sitt yrkesverksamma liv! Så glad att det har varit så soligt och varmt hela dagen, man kan bara vara lyckliiiig!

Puss puss på er!

Ville bara säga...

att life is good.

Sitter på altanen i sol (och visserliger lite kalla vindar), i linne och solglajjor med en stor kaffe och pluggar kemi och fysik. Och, om man tog bort plugget hade life varit ännu goodare.

Tänker på Helena som våndas och svettas nu.

Nattkatt

Nu är det andra april. Måste tyvärr göra er besvikna och berätta att jag inte lurade någon igår. Jag hade massa skoj på lager, men jag är nog sämst på att ljuga och luras. Jag KAN helt enkelt inte hålla mig!

Mamma lurade däremot mig och jag gick på det, tills hon inte kunde hålla sig mer. Hon sa att hon hört att regeringen inte hade råd att betala ut studiestöd till alla studenter, så de ska komprimera högskoleutbildningarna från 3 år till 2 år.

- Har ni inte pratat om det i skolan?..

Haha, nää, blev allt lite orolig, och så sa jag typ: Är ni säkra på att det inte är ett aprilskämt då? och då började hon flabba. Haha, ja, det var skoj =D

1 april

Idag har varit en bra, produktiv dag! Skolkade från skolan, om man nu kan göra det på högskolan =) Satt hemma och gjorde alla frågor i våran kära bok Människokroppen. Så nu kan jag allt om molekyler, polära bindningar och materia. Skippar faktiskt skolan imorgon också, eftersom jag ska jobba imorgon natt. Sova så länge jag kan och sedan sätta mig på biblioteket och köra järnet igen. Jag lär mig bäst då, speciellt sådant här. Idag var det föreläsning om rörelseapparaten, spännande spännande!

Sedan ska jag hämta upp Helena hos tatueraren! Woho!

Smask smask

Sitter och avnjuter en nyttig lunch bestående av scrambled eggs och en stor grönsallad, leftovers och kanske inte den roligaste kombinationen men man tager vad man haver sa någon en gång.

Förresten, tur att skiten är över, detta måste ha varit höjden av alla program med komersiell "kärlek".

Erik Hassle - Hurtful

Tattoo

Förresten, igår fick jag mitt skattebesked. Och jag får tillbaka 4500 kr! Blev såklart glad, speciellt eftersom jag trodde att jag skulle få betala tillbaka! Mamma sa åt mig att INTE shoppa upp de pengarna i fantasin, men jag tror ändå att jag ska göra en tatuering för de pengarna :D Helena lägger sig under nålen imorgon!

RSS 2.0