God natt

Sjukt jobbig kväll på jobbet, är helt slut nu! Sitter och spelar på datorn och äter ostmackor med sylt på =)

Mamma och Ibo kom och hämtade mig på jobbet och så åkte vi och handlade för morgondagen. Blir en massa gott med lax och räkor, vin och champagne, frukt och chips! Kommer bli toppen!

Älskling och syrran sitter och kollar på Schindlers list, en utav mina absoluta favoriter! Ibo frågar en massa om den, de har tydligen aldrig fått lära sig om andra världskriget i skolan. Konstigt... Jag vet inte hur många arbeten jag gjort om det i skolan, det är ju det enda de pratar om på historialektionerna i svenska skolor. Det är intressant att ha en utländsk pojkvän för man läs sig väldigt mycket om andra kulturer, obviously.

Nu ska jag snart lägga mig för det blir tidigt upp imorgon och städa och dona innan jobbet.

/Karin

Snart nytt

Spenderar de två sista kvällarna av det här året med att jobba. Jippi.
15-21 både ikväll och imorgon!
Men när jag kommer hem imorgon är det askalas med vännerna och älsklingen!

Puss

Hooked

Spenderat de senaste 3 timmarna med att spela mitt nya data-spel. Jag har aldrig gillat krigsspel och sådant på dator. Hur ofeministskt och politiskt inkorrekt får man bli? Sitta skapa en perfekt hemmafru, med den perfekta familjen, och spendera dagarna med att laga mat till dem, gräva upp skit om grannarna och ta hand om mina vackra blommor framför huset?

But i like it!

Trötter

Dagens stora misstag var att ta bilen in till stan!

Så fruktansvärt mycket bilar och folk ute, överallt var helt igenkorkat. Jag fick en snilleblixt när vi kom till Heden och ställde mig vid kyrkan, mohaha. Ibo ville verkligen hitta ett par skor idag men vi hittade inga som han var nöjd med. Trött jag blir. Och jag tittade inte ens på något till mig. Svimma inte nu, Helena! Det enda som inhandlades var ett krigsdataspel till Ibo och ett Desperate Housewives spel som jag kan spela på datorn! Woho, visste inte ens att det fanns!

Men det blev hål i plånboken ändå eftersom vi handlade mat för närmare 1000 pix på hemvägen...
Så nu ska jag gå och laga till den!


Det var då det.

Nu när det snart är dags för ett nytt år att ta vid, är det roligt att tänka tillbaka på vad man har upplevt och gjort. Jag har aldrig varit duktig på att skriva dagböcker eller nyårslistor, och tänker inte börja göra det nu heller, de bästa, roligaste och viktigaste minnena har man i hjärtat.

Jag tänkte skriva att jag inte gjort så mycket under 2008, men det är ju inte heller sant. Det här året har varit det mest omvälvande och ovanliga året i mitt liv, och det beror på att jag varit bosatt utomlands, i Turkiet. Det har varit ett jobbigt, roligt, knasigt, kärleksfullt år med många härliga människor och minnen, och lika många dåliga.

Det jag ångrar mest är att jag jobbade som reseledare. Men det är också det jag är mest stolt över. Jag har också funnit en underbar pojkvän. Jag har inte pratat speciellt mycket med mina vänner från Sverige, men är väldigt tacksam för dem jag hade kvar när jag kom hem. Jag är glad att jag inte var hemma i Sverige när mamma och pappa skiljdes, för det hade blivit för jobbigt för både mig och min familj. Och så sökte jag till sjuksköterskeutbildningen och kom in, och det är därför jag ser så mycket fram emot 2009!!


Den där Helena

Nu har vi precis kommit hem från knas-Helena där det bjöds på god kyckling och curry, lite julgodis och en bra film. Vi såg Blood Diamond, som jag sett en gång förrut, och den är ju faktiskt himla bra. Väldigt hemsk, på sitt sätt. Den är ingen typisk Hollywood-film, huvudpersonen dör till och med innan filmen nått sitt slut. Filmen handlar om en diamantsmugglare i Sierra Leone i slutet av 1990-talet, en amerikansk journalist och en lokal invånare som gör allt för att få tillbaka sin familj, och allt utspelar sig i ett land där inbördeskriget raserar människor hem och liv. Spännande och tänkvärd. Jag har inte köpt jääättemånga diamanter i mitt liv men kommer nog tänka efter både tre och tio gånger innan jag gör det någon gång i framtiden!



Hostess - sötnöt

Morgonbestyr

 

Fick jobba min första natt inatt, och det var jätteroligt, om det nu kan vara det =) Det var väldigt trevliga tjejer som jobbade natt, så vi hade skoj! Var ganska trött när jag kom hem kl 7 i morse, ändå somnade jag inte förrän efter en halvtimma, svårt att varva ner efter 10 timmars jobb. Så nu sitter jag och älskling och myser i soffan med tv och dator. Ibrahim sitter och pratar med en kompis från Turkiet, som ja också känner. Saknar alla där nere!

Igår var vi hos en av Ibos gamla arbetskompisar som sedan 2 år bor här i Sverige, och som tur är bara 40 minuter härifrån! Han och hans fru var jättetrevliga så det var en trevlig eftermiddag med tacos och Mamma Mia!



Nu ska jag ta en dusch och fixa vid mig, sedan åker vi till H för film och middag!

/Karin

Gott i magen


Min fasters kalkon måste vara det godaste som finns, längtar redan till nästa annandag jul så man kan få det igen! Mums!
Det blev ingen långkväll med vännerna idag, utan alla kände sig nöjda efter några glas öl/cider var. Jag som alltid avskytt ananas blev helt såld på Xider pine + citron! Så den blir det fler gånger.

Nu sitter vi och myser i soffan igen, haha, jag har blivit så lat!



Uppskattar mina vänner!

/Karin


Var är snön?

En bra sak med julhelgen är att det går så mycket bra filmer och program på teve! Jag brukar inte titta så mycket på teve annars men det är mysigt nu när jag har Ibo här och jag inte jobbar så mycket. Om en timma kommer pappa och lillebror och hämtar oss för att åka till faster för den traditionella kalkongmiddagen. Efter det ska jag och Ibo träffa mina vänner för lite drinkar i stan. Trevlig avslutning på allt firande =)

Pricken över i hade varit lite vit snö på marken =)

/Karin


God jul och gott nytt år

Det var ett tag sedan, men jag tänkte börja med att berätta att jag på de senaste 24 timmarna hunnit avverka 3 ordentliga julbord! Och vi har aldrig varit särskilt hängivna för det här med att göra världens största julbord där allt som "ska" vara med, är med. Men i år blev det tydligen ändring på det.

Eftersom det är första julen sedan mamma och pappa separerade så bestämde vi oss för att fira morgonen hos mamma och eftermiddagen och kvällen med pappa. Mormor har alltid firat jul på morgonen så det passade jättebra!
Så redan igår kväll tjuvstartade vi julen och mamma och hennes kille dukade upp till ett jättestort bord med Janssons, egen inlagd sill, skinka och massa gott! Min favorit är lax =) Efteråt myste vi i soffan framför Love Actually.

I morse väcktes vi av När juldagsmorgon glimmar av mammas kille som spelade gitarr (mormor väckte oss alltid med den sången på piano). Sedan smet han ut och "köpte tidningen" eftersom Ibo aldrig sett en jultomte =) Claes gjorde ett jättebra jobb, skämtade och höll på!
Vid lunch åkte jag, mina syskon och älskling till min ena kusin som bjöd på jullunch tillsammans med resten av pappas familj, och barn och barnbarn. Ingen hade träffat Ibo innan så jag, och antagligen Ibo också, var nervösa innan vi kom dit. Allt gick jättebra =) vilket kändes så skönt! Sedan såg vi såklart på Kalle och gänget med kusinerna, och alla trackade pappa som vanligt eftersom han spelade in det en gång för många år sedan, vilket inte uppskattades =) Det ska vara på julafton!

Nu är vi hemma hos pappa, och han hade också köpt en massa julmat! Inte vad vi väntat oss, men gott var det, så nu är alla hur mätta som helst. Här fick vi också lite klappar, och jag fick den som jag skriver på nu, alltså min första egna laptop!! =)

Så det har varit en lyckad julafton, men snart är det dags att åka hem eftersom jag ska upp runt halv 5 imorgon och ge mig iväg att jobba...

Kram


RSS 2.0