DAY 7: Your best friend

Jag kan inte välja mellan mina bästa vänner och skriva om, så jag skriver solidariskt, kort & gott: Ni är de underbaraste människorna som finns och jag är så lyckligt lottad som har er!

Ni vet vilka ni är!

DAY 6: Your day

Torsdagen den 25:e november började med att jag försov mig lite, men det gjorde inte så mycket för jag skulle inte vara i skolan förrän kl 13.30. Fast det hade varit skönt att vakna tidigt och äta frukost i lugn och ro och läsa lite och så.

Samtidigt som det snöade traskade jag bort till busstationen och köpte ett nytt busskort. Jag och Anna-Karin möttes på Centralstationen för att åka tåg mot Borås. Väl där mötte vi Alexander och gick till en lärare som vi hade bokat möte med, för vad får ni veta när (om) allt går i lås! (:

Sedan tog vi bussen hem och satt och skrattade och larvade oss som man bara kan på en mörk eftermiddagsbuss till Göteborg. Helt plötsligt ramlade två damer omkull i gången på bussen, för att chauffören trampade på bromsen alldeles för hårt. Det var lite synd om dom, men sedan envisades dom med att fortsätta stå i gången och pula, så lite fick dom skylla sig själva.

Jag hade bestämt mig för att köpa ett par nya vinterskor, eftersom mina skinnkängor gått sönder ): Dom kostade en massa men nu är jag både varm och fin i flera vintrar framöver! Sedan åkte vi buss och sjöng sånger och skrattade så vi fick ont i magen, och gick och handlade lite mat.

Och nu sitter jag här och har ätit tacos och tittat på Modern Family, och ska snart sätta igång och renskriva lite föreläsningsanteckningar!

Klart godkänd torsdag. Förutom den här envetna snuvan och hostan.

DAY 5: Your definition of love

(missat några dagar men tänker inte spotta ut massa inlägg för det, så kör på i lugn takt :))

Kärlek är lycka, pirr i magen, dunkade hjärta, romantiska middagar, två koppar te (istället för en kopp), skratt, hålla handen, pussar på näsan, att ligga kind mot kind, att sakna, att lyssna på fin musik ihop, picnic, för varmt att ligga ihopslingrade under ett täcke men stå ut för att man vill ligga så.

budapest!

Igår kom jag hem från min lilla trip till min bror i Budapest. Det har varit fantastiska dagar med god mat, fina gator & byggnader, lite shopping, och inte minst kvalitetstid med älskade brorsan!


DAY 4: What you ate today

Eftersom klockan bara är 13.30 (och jag vaknade kl 12), har jag endast hunnit äta frukost. Som däremot inte gick av för hackor! Jag är för det mesta väldigt hungrig på morgonen, och gillar att äta en ordentlig frukost! När jag ska till skolan eller det bara är vilken dag som helst äter jag en skål hallonfil med müsli, en macka och en, eller tre, koppar kaffe. Det är smaskens det. Favoritpålägg på smörgås är mjukost och skinka.

Fast det absolut bästa är ljusa nybakade frallor med några skivor ost och en paprikaring, med massa kaffe och nypressad apelsinjuice.

a beautiful mind

“There is no conspiracy, John, there is no William Parcher”


torsdagsmys

Ibland när jag är sugen på nåt sött brukar jag skiva lite frukter (typ kiwi, banan och äpple) som jag bakar i ugnen med lite socker och kanel.

Fast idag råkade jag salta!! Det gick av bara farten! Som tur var hann det inte komma så mycket :)

Sedan strör man lite valnötskärnor över och serverar med en klick vaniljkesella. Smaskens!


inte så tuff när allt kommer omkring...Hur mycket jag än försöker att upprätthålla min image som ball hårdrocksbrud kan jag inte låta bli att lyssna på de fantastiskt vackra nyinspelningarna av alla julsånger som finns. Exempelvis Sanna, Shirley och Sonja. Please, shoot me. Fast bara ackompanjerad av The First Noel... :)

juno the movie

Juno är en av de bästa filmerna som finns. Jag tycker att hon är så himla go och speciell och bara hardcore. Fler borde vara som hon är, och bara skita totalt i vad andra tycker. Sedan tycker jag att Bleeker är helt fantastisk också. Och soundtracket, åååååh.


DAY 3: Your parents

Mamma & pappa, dom är ganska speciella och dom absolut bästa. De träffades 1986 eller något sådant på ett dansställe, och blev kära, och så kom jag två år senare och då passade de på att gifta sig också.

Mamma är alls ingen bullmamma, även om hon bakar de bästa bullarna, men hon finns alltid där för mig och jag kan verkligen prata med henne om allt. Jag brukar säga till henne att hon är min bästa kompis, för det är hon. Och när vi träffas vill hon göra det hon gillar bäst; snuffa mig i nacken, fastän det kittlas så mycket.

Pappa träffar jag inte så mycket, och det är himla tråkigt. Vi pratar desto mer i telefon och vi skrattar alltid så himla mycket tillsammans. Han är lite professors-snurrig och dricker för mycket rödvin men han är den bästa pappan jag kan tänka mig ändå. Det bästa jag vet är att krama honom, även om mina armar numera inte räcker runt...

DAY 2: Your first love

(kommer en dag för sent pga seghet)

Minns ni Lunarstorm? Där träffade jag min första kärlek, och han bodde 50 mil från mig. Jag kommer fortfarande ihåg hans visningsbild och att jag tyckte han var så himla söt. Eller först var vi bara vänner. Och när jag och min familj skulle åka till hans stad, Stockholm, på semester, så bestämdes det att vi skulle träffas och hänga lite. Jag var 14 år och han 18, och jag tyckte det var asballt att träffa någon så mycket äldre. Vi traskade runt lite och sedan gick vi på Gröna Lund, och när vi åkte Kärlekstunneln så satt jag mellan hans ben och vi satt så nära varandra som jag aldrig hade gjort med en kille tidigare. Det bestämdes att vi skulle bli tillsammans, och vi träffades ungefär en gång i månaden.

Sedan var jag inte kär mer och gjorde slut på nyårsafton över MSN.

nu

sitter jag och dricker te, och växlar mellan att stirra ner i psykologiboken och genom fönstret, för det är sol ute, och lyssnar på det här.
Glädje i smolkbägaren: jag åker till lillebror i Budapest på lördag!

DAY 1: introduce yourself

Om jag skulle beskriva mig själv med ett ord, skulle det vara: snurrig. Jag vet inte, men jag har totalt tappat greppet om saker och ting det senaste, och har inte den totalfokus jag alltid haft. Jag brukar skylla på åldern (22).

Mina dagar fylls av sjuksköterskestudier, och just den här hösten har börjat himla bra eftersom vi hade 9 veckor praktik. Jag har alltid velat bli sjuksköterske, så länge jag kan minnas, och kan väl säga att jag föddes in i en vårdkultur (mamma ssk & pappa medicin, lillebror läser medicin). Blir irriterad när folk säger att läkare är samma yrke som ssk fast med högre lön, och har lätt för att bli förtjust i mina lärare.

Min favoritfilm är Schindlers list och min favoritbok är Sasjenka, och jag lyssnar allra helst på Paolo Nutini, Ella Fitzgerald, The Beatles, Rufus Wainwright, eller nu senaste, Daniel Adams-Ray.Source

fredagsfeelingNu är den här praktikperioden äntligen över! Det ska bli skönt att sova till längre
än 4.30, skönt att få lite mer tid hemma och med vänner och familj, även om det
har varit två fantastiska månader! Jag kommer sakna alla fina kollegor och
patienter.

Nu tar jag helg! Next up- middag på Lilla London och senare bio!

drömscenariot...

är att Foo Fighters, Coldplay, Radiohead, Fall Out Boy, Dropkick Murphys, Regina Spektor, Jack Johnson, The Maccabees, Adele, The Wombats, She & Him och The Plan

gästar T in the Park nästa år.
Vad tror ni- hur höga är oddsen att ALLA de kommer?

inte så fint kanske men så bra

"...hey you're a crazy bitch, but you fuck so good I'm on top of it..."

RSS 2.0