man kanske skulle blivit pilot

Jag har upptäckt att jag nog är lite besatt av flygplan. Mina absoluta favoritfilmer, som jag kan se om och om igen är Flightplan, Con air och Air force one, och jag kan inte få nooog av Stockholm/arlanda. Kanske valt fel yrke?

"barbie i burka är inte ett uttryck för frihet, utan för förtryck"Hittad via Svarten.

Nå, vad säger ni vänner?

for his humour and his conversation

Första dagen på praktiken är till ända och jag kände bara en sprudlande, bubblande lyckokänsla i magen hela tiden. Det är väl härligt att någonting så jobbigt (jag ska gå upp klockan halv fem imorgon för praktikdag 2...) kan vara så fucking roligt?! Får hoppas att det håller i sig alla fem veckor :)


the bestDen här veckan har varit en bra vecka, för jag har haft bra dagar på jobbet, och ändå hunnit plugga och genomföra en tenta som kändes bra, så nu är det bara att hoppas på det bästa. Igår kom min älsklings-Helena hem så jag och Mimmi var och hälsade på henne och Viktor, och fick höra massa skvaller, äta holländskt godis och spela fia med knuff! Efter det träffade jag Johanna en sväng, vilket var jättetrevligt och något som händer alldeles för sällan. Vi drack en massa te och pratade om pojkar.

Och idag fyller min fina mamma år så jag, syster, Claes och Nikodemus väckte henne med kaffe, smörgås och skönsång imorse. Nu är jag hemma en sväng, ska städa lite och duscha och sedan bär det av tillbaka för en god söndags/födelsedagsmiddag.

Kram på er!

världens godaste julkaka!

Ingredienser

* 1 dl socker
* 4 ägg
* 2 dl torkad frukt
* 1 tsk salt
* 1 dl farinsocker
* 4 msk citron
* 2 liter whisky
* nötter
* smör

Tillagning

Ta fram en mellanstor skål. Kolla whiskeyn genom att smaka. Häll whiskeyn i ett decilitermått och drick.
Upprepa. Sätt på elvispen.

Smaka återigen på whiskeyn om den fortfarande håller kvalitén.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen. Kolla om whiskeyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.

Schtäng av elvischpen.

Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt...
Schätt på elvischpen igen. Om den fruktade torken faschnar i schkålen, vrid losch den med en muvschkrejsel.
Schmaka schen om whiskeyn fortfarande är god. Schen schka du schila 2dl schalt, eller nåt schånt. De é inte schå himla noga!

Kolla whiskeyn.

Schila citronschaften, lägg till en mat...sched... och schå schocker, eller nåt... va fan...
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen 200 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen!
Schläng ut schkålen genom fönschtret och...schå kolla schen whiskeyn.

Gå å lägg dig ...vem faan schänner för å äta en jävla fruktkaka iallafall!?!

how to make the world a better place

När jag satt på spårvagnen häromdagen så satt jag längst ut på ett 4-säte. Då kom det på en kvinna med en stor väska, så jag flyttade in ett säte så att hon kunde sätta sig. Jag satt med högsta volym på ipoden, som vanligt, så hon knackade mig på armen. När jag tog ur hörlurarna sa hon: Det är väldigt ovanligt med så vänliga människor som du. Jag uttryckte min förvåning, och vi började prata om ditten och datten, och människor tittade på oss som om vi var aliens, bara för att vi, två främlingar, började konversera. Det är en tråkig värld vi lever i.

Damen hade för övrigt mycket fint att berätta. Så var inte rädda att ge någon ett leende, eller kanske till och med, gud bevare oss, tala med någon du aldrig träffat förrut.

to be alone with you

Vad man inte ska göra när man är bakfull:
- träna
- städa
- plugga
- äta nyttigt
- överhuvudtaget försöka sätta sig upp/flytta sig från soffan
- jobba

så idag så ska jag göra följande:
- promenera
- skita i att städa
- titta på kursböckerna och få dåligt samvete
- äta tacos
- ligga kvar i soffan så länge som möjligt
- jobba natt

it's a hard hard world today

let it snow

Barely alive efter nattens bravader. Jag och Anna-Karin och hennes fina, roliga, knasiga vänner möttes upp vid Tranquilo där vi drack drinkar och snackade idrottsskador, mobbade DJ'n och lekte med plastdraperier. Sedan hägrade Sticky Fingers med gratis shots, CP-dans till Thåström och ont-i-magen-skratt, och när klockan slog stägningsdags ville vi inte gå hem. Så vi gick och lekte norska invandrare på Diamond Dogs, och åt chokladpraliner mitt på Avenyn, och dansade och sjöng oss hela vägen hem.

Nu snöar det, jag har ätit päron och druckit kaffe, jag har tänt ljus, jag lyssnar på Antony & the Johnsons och mår väl egentligen inte så jättebra men ändå så himla himla jättebra.


thursday is the new saturday

 

Såhär glad är jag när jag har varit i skolan hela dagen, äntligen öppnat den första ölen, är på väg till Frida på lite middag och sedan ut i torsdagsnatten för massa bus!

john wayne gacy jrHis father was a drinker
And his mother cried in bed
Folding John Wayne's T-shirts
When the swingset hit his head
The neighbors they adored him
For his humor and his conversation
Look underneath the house there
Find the few living things
Rotting fast in their sleep of the dead
Twenty-seven people, even more
They were boys with their cars, summer jobs
Oh my God

Are you one of them?

He dressed up like a clown for them
With his face paint white and red
And on his best behavior
In a dark room on the bed he kissed them all
He'd kill ten thousand people
With a sleight of his hand
Running far, running fast to the dead
He took of all their clothes for them
He put a cloth on their lips
Quiet hands, quiet kiss
On the mouth

And in my best behavior
I am really just like him
Look beneath the floorboards
For the secrets I have hid

värmeljusFin musik, tända ljus trots att det är mitt på dagen, vaniljte och några kursböcker att repetera.
Idag var jag inte lika snabb i starten. Nikodemus mådde inte bra efter alla äventyr i söndags (han var med uppe hos pappa, åkte massa buss och bil) så han kräktes och hade diarré så han fick åka hem till mamma igen. Alltså hade jag ingen som väckte mig med massa pip och krafs från köket. Vaknade därmed vid halv elva då mamma ringde och skällde på mig att jag sover för länge, haha. Jag ska snart bege mig ut i regnet och möta upp Anna-Karin vid biblioteket för att ta del av ännu mer kurslitteratur.

Jag känner bara att jag mår så väldans bra och trivs med livet just nu. Det märks att man börjar bli "äldre", man är inte lika deprimerad som man var när man var 14-18 år, grät för ingenting och bara hatade livet. Bara Helena kommer hem igen så är allt toppen!

sweet disposition

Klockan är knappt 10 och jag har redan hunnit tvätta en maskin tvätt, varit ute med Nikodemus (som bor hemma hos mig ett par dagar) i en timma och nu sitter jag och äter frukost framför bloggar och facebook. Nedräkning till tenta startar nu!


bring me some music, mister

                      

Helena tyckte att vi skulle lista de livekonserter vi sett genom tiderna och här är några av de jag minns, älskat och dansat till genom åren: Westlife, The Hives, Slipknot, Beirut, Disturbed, Hearts of Black Science, Mando Diao, Dead by April, Salem al Fakir, Robyn, Robbie Williams, Lily Allen, Britney Spears, Justin Timberlake, Håkan Hellström, Cher, Röyksopp, Veronica Maggio, Dir en grey, Antony & the Johnsons, A-teens, Shebang.

äta sova knulla supa

Mådde inte bra när jag vaknade kl 5 imorse, drog på mig den tjockaste tröjan jag kunde hitta, åkte till jobbet, lunchade med Frida, shoppade, svettades ihjäl bland alla jävla människor i den tjocka tröjan jag tog på mig på morgonen, jobbade lite till, köpte godis, åt middag, åt godiset och drack te.

Imorgon är det min pappas dag, och bara hans.


all hallows eveVi hade ett grymmeparty hemma hos mig igår. Timmarna innan hade jag lite smått panik över om alla 25 skulle få plats på mina 41 kvadrat, men det gick ju alldeles utmärkt! Trångt, mysigt, men väldans stressigt för oss värdinnor, att hinna prata och vara sociala med alla. Jag blev full som en kastrull i vanlig ordning, så jag hade ju en väldans trevlig kväll, och jag tror att alla andra också hade det :)
Natten avslutades i en varm famn med Westlife på högsta volym, det är himlen det.

RSS 2.0