Hey Mr Candyman

Sol brukar göra mig glad, men idag har jag en konstig känsla i kroppen, and it won't leave me alone. Iallafall, åt en god pastalunch, struntade i seminariet och åkte till Göteborg och handlade lite träningskläder på rea på Intersport. Inklusive ett par nya mysbyxor. Extremt välbehövligt. Och billigt. 180 kronor. Sånt gillar vi. Blev lite uppmuntrad (och kär och kåt) på bussen hem, för jag hade en buss-romans med en tjusig pojke. Vi satt och kastade förstulna blickar på varandra hela vägen. Han hade så fina kläder och så fint hår och perfekta läppar. Om jag hade haft mod nog hade jag gått fram och slitit av honom kläderna bara för att se om han hade fina höfter och var så fulländad som han såg ut, men jag var för feg.

Tur att jag har min egen gosenos med perfekta läppar och höfter då. Även om han bor 3000 mil härifrån.

Humanbiologi

Tänk er en stor fet bok på sisådär 600 sidor, stor som ett a4-ark och väger ptja, 5 kg? Där har ni våran kurslitteratur de närmaste 10 veckorna. Ångest, är kanske eran första tanke, liksom min var, men med lite perspektiv på det här så behöver det inte vara så. Det är nämligen guld att bara ha EN stor bok, än 15 stycken små/halvstora, som vi hade i förra kursen. Nu kan man liksom inte plugga på fel saker.

Det låter bra, eller hur? Det var inte våran tanke när vi kom ut från en 3,5 timmar lång föreläsning vid lunch idag. Shit, vad svårt det här är! Men samtidigt roligt. Nu är det bara att nöta in allt som gäller (hahahaha, Karin, vem försöker du lura?!).

Oh well, ikväll ska jag äntligen börja röra på fläsket igen, ska på Step 18.30, och sedan ska mamma laga tacos här hemma. Mums.

Knasdag

Idag har varit en intensiv dag, även om den inte skulle varit det. Jag sov tre timmar i morse trots att jag borde sovit fler, men jag skulle iväg och titta på en lägenhet! Den var jättefin, med härliga färger på väggarna och fina luftiga rum. Dessutom fanns det fina möbler som jag kunde fått hyra/köpa. Jag tackade ja, och hon som hyrde den skulle tänka över det under dagen, det stod mellan mig och två andra tjejer. Jag fick dock lite panik när jag sedan promenerade runt i stan, kände att det kanske inte riktigt var dags att flytta ifrån mamsen ändå. Man har det ju himla bra =) Så ja ringde och tackade nej. Som tröst shoppade jag ett par jeans och massa godsaker från Monki!

Sedan ringde jag Helena och tvingade in henne till den stora staden, så jag fick sitta och snacka lite med henne över en kaffe och gooood rabarberpaj. Mådde illa efter det, antagligen eftersom jag behövde sova. Så det har jag gjort nu ikväll. Himla käckt. Kommer antagligen inte kunna somna inatt.

Imorgon börjar vi nya kursen Humanbiologi! Hoppas det blir så roligt som det låter.

Night hour

Good morning människor!

Kanske inte för er men för mig. Det var himla skönt att vakna upp till ett solbadande vardagsrum, käka lite frukost och dricka morgonkaffet i lugn och ro framför bloggarna. Jag ska snart dra iväg på en långpromenad med vovvis, och sedan duscha och sticka till jobbet för ännu en natt. Nu har jag iallafall sovit ordentligt, föregående natt var lite småjobbig, speciellt vid 5-snåret. Hoppas ni har en härlig lördag och att ni inte glömmer att släcka ljuset 20:30 ikväll, på Earth Hour! Smisk på er om ni inte gör det!

Pust

Första tentan avklarad!

Nu har jag sovit typ tre timmar, ska äta lite middag, duscha och dra mig till jobbet. Nice nice. Eller inte. Det är ju idag jag ska sitta och hiva öl i goda vänners lag!

BUSY DAY

Idag har jag flängt, flängt och flängt lite mera.

Startade med att åka till Kungälvs bibliotek och f ö r s ö k a läsa lite. Observera försöka! Ska inte bibliotek var tysta? Jävla gymnasieungar överallt, de har inget hyfs! Tacka vet jag äldre 20-åringar som mig själv, man lär sig med livserfarenhet.

Sedan tog jag en god fika och sprang till Karin och pulade naglarna. Min ena lillnagel hade som sagt gått av och den har typ gått av på halva nagelbädden så vi tog ett beslut om att låta den lille vila lite och fixa den om två veckor då han tittar fram lite bättre. Aoutch!

Sedan hem och posta paket och hämta paket och betala räkningar och sådant trevligt, tråkigt vardagsflams. Betalade halva min Alanya-resa som jag tar i augusti också. YEAH! Men säg inget till Ibo, den här gången ska jag banne mig överraska honom. Jag lyckas alltid försäga mig.

Nu ska syrrans franska inneboende använda datorn så nu ska jag ta mig i kragen, göra kaffe och fortsätta plugga!

Plugg och skönhet

De ringer som galningar från jobbet och vill att jag ska jobba både idag, inatt och helgen. Men sorry folks. Idag måste jag plugga, imorgon är det tenta (!!) och sedan jobbar jag redan två nätter på raken.

Som sagt, nu har jag fått i mig min standardfrukost (smörgåsar och scrambled eggs) och sitter med mitt morgonkaffe för att kolla in cyberworlden. Ska göra vid mig och åka till Kungälvs bibliotek och sitta och läsa några timmar. Vid 17 ska jag till Karin på Nagelverkstan och göra vid mina naglar, vilket är jävligt välbehövligt eftersom det är 6-7 veckor sedan senast. Med allt flygande och flängande är de något slitna och brutna nu, min lillnagel har gått av jättelångt ner men den sitter fortfarande på och det gör oooont!

Well, hoppas ni får en bra dag vänner!

Flowers

Den som tror att jag inte pluggat på hela eftermiddagen och kvällen har sååå fel. Efter maten åkte jag och mamma till IKEA och kollade köksbord, och sedan la jag mig i mamsens säng och drog igenom Stiers Kulturmöten. Det är extra kul att läsa när det är intressanta saker man läser. Visste ni till exempel att Carl von Linné inte bara kategoriserade blommor och blader, han gjorde likadant med människor? Jag ska då aldrig hylla den rasisten igen, ta bort han från min hundralapp eller var hans fula nuna nu finns någonstans.

Love love love


  

Moi & Helena; Mattias & Benji; Benji sa åt mig att alltid ta kort på garderobstagen, SMART! Kan man inte tro om honom!



Pelleplutt med sin lugg





Ett av de bästa banden in da world! Sanslösa! PUSS på er, era jävlar!

Door to Hell


Nej vad trött jag är nu. Jag har suttit och läst non stop i nästan 4 timmar, kände då att det var dags att pallra sig hemåt igen. Nu sitter jag och knarkar Hives, väntar på mamma, syster och en fransk gäst som ska bo här en vecka, så vi kan äta middag, because jag är hungrig! Jag som är nattmatsmänniskan no 1 åt inget inatt, heder åt mig. Hittade ni korv med mos, H och M?


BÄST !



Vilket lyckorus igår. Totally insane. Dom är bra, dom är bäst! Speciellt live på Trägårn med de bästa vännerna! Min egna bilder kommer ikväll. Nu ska jag utforska vårat eget lokala bibliotek här i Kärra och förhoppningsvis läsa en massa till tentan.


Hej solen!


Alla har gjort den...

Så nu är det min tur!

Lovar du att vara ärlig? Yes

Du heter: Anna Karin Hamnegård

Smeknamn:  Poorham (don't ask)
Låt som när du är ledsen sörjer till? Mååånga, bl.a. Long distance med Brandy, eller Run med Leona Lewis

Beroende av: Shopping, sol och värme, läppglans

Vad tror folk om dig? Att jag är en bitch som kör över allt och alla, och att jag är flitig i skolan

Stämmer det? Ja. Haha, nej jag vet inte. Delvis kanske. Jag gillar som sagt att säga vad jag tycker, men vill inte köra över andra. Men att jag är duktig i skolan är relativt, jag är duktig de två sista dagarna innan en tenta/studieuppgift!

Vad får du oftast komplimanger för? Mina ögon, mina läppar och mina naglar (som i och för sig är konstgjorda så det räknas inte)

Vad säger du för att imponera på någon? Brukar inte göra mig till för att imponera på någon, det brukar räcka att vara mig själv, haha! En gång träffade jag en skitsnygg kille på krogen och sa att jag var läkarstudent, och det gick hem :D

Hur imponerar man på dig? Med ett ödmjukt och respektfullt bemötande, humor och medkänsla. Människor som får min respekt har imponerat på mig.

Brukar du skratta för dig själv? Haha, ja, och det ser nog roligt ut!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Hata bussar!! Får ta tåget från Ytterby och blir minst 30 min sen. Orvar!!"

Var bor du? I Hisings Kärra i Göteborg

Trivs du där? Jag trivs bra men vill gärna flytta hemifrån nu.

Äger du några converse: Ja, ett par blåa. Mina vita försvann i Turkiet :(

Sprit, cider, vin eller öl: Dricker för mycket öl, men gillar de andra också. Dricker inte så mycket sprit dock.

Brukar du bli för full: Det beror på vad "för full" innebär =)

Vad har du för mobil operatör: Telenor

Är du allergisk mot något: Ja, mot många pälsdjur och mot damm och mögel

Har du haft sex idag: Nopes!

Hur svarar du i mobilen: Om det är någon jag känner, ser på displayen, blir det "Hallå", annars "Aaa, det är Karin"

Vem ringde du senast? Helena, igår kväll tror jag

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Vi snackade om planerna för ikväll typ.

Antal timmar sömn inatt: 7 tror jag

Sov du ensam: Yes :(

Brukar du komma i tid: Absolut, det betyder mycket för mig. Skäms om jag är sen.

När mår du bra: När jag är med mina vänner eller min Ibo, när jag är i Alanya eller på något annat ställe jag gillar. När jag shoppat något fint som jag vet att jag kommer använda.

När blev du fotad senast: Igår, när jag och Helena var på Benjis jobb

Hur känner du dig nu: Lite morgon-aktig, skulle vilja ta en promenad och en dusch

Vanligaste färg på dina kläder: Av någon konstig anledning är alla mina jackor/kappor/västar gröna, fattar inte varför, annars svart tror jag
Vad tycker du om fötter: Jag har svårt för andras fötter, sorry.

Vad saknar du: Min älskling Ibo!!

Hade du en bra kväll igår: Lite seg, försökte läsa men till slut orkade jag inte mer

Favorit dryck på morgonen: Kaffe och apelsinjuice är ett måste!

Rakar du benen: För sällan

När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt 23-24

Är du blyg? Ja, ibland, men oftast inte

Sysslar du med någon idrott: Nej, men jag tränar på Friskis&svettis

Vill du hellre ha mail än brev: Nej, jag älskar vanliga brev!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej, det gör jag inte, det känns orealistiskt och naivt. Förlåt :)

Har du spytt offentligt: Haha, ja, tyvärr!

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Jag skulle stå framför spegeln ett bra tag, sedan gå och shoppa snygga kläder (älskar killkläder) och sedan ha massa SEX!

Är du nöjd med ditt liv: Nej, och skulle jag förklara varför skulle det krävas ett lite längre inlägg än detta.

Är du bortskämd: Ja, tyvärr. Vill inte vara det...

Vad gör du i morgon: Eh, inte så upphetsande: nämligen ännu mera tentaplugg. Hoppas komma iväg och träna också!

Vad är det värsta du vet? Elaka människor som skadar andra människor eller djur, som förstör för andra

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Vadå slösar? Jag använder pengarna till sådant jag "behöver" ;)

Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Typ Scarlett Johansson eller Angelina Jolie

Vad längtar du till? Sommarlovet!! Och tills jag får träffa min älskling igen. Och till ikväll då vi ska se The Hives!

Har du bra vänner och äkta vänskap? Off course :D

Vad använder du för shampoo? REF tror jag det heter, från frisören.

Vad är det finaste du fått? Min förlovningsring från Ibo som han lagt på sängen med en massa omkringsströdda rosenblad :)

En speciell dag du minns: Min och Ibos förlovningen och min student är de finaste dagarna hittills.

Hur gammal är du: Jag är 20 år, men fyller 21 i juni

Tycker du om någon just nu: Ja, många!

Du samlar på: Skor och läppglans från Lancome

Gröna eller röda äppeln: Gröna, helt klart!

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Beror på vem jag är arg på och varför, men oftast Helena

Gillar du golf: Nej det ser tråkigt ut så jag vill verkligen inte testa det heller!

Vilken tid gick du upp idag: Runt halv åtta
Har du sovit i din egna säng inatt: Nej, i tv-soffan :O

Har du strumpor på dig nu: Nej, går barfota nu

Är det okej att gråta: Klart

När grät du senast: Igår tror jag, en liten tår som trillade när jag tittade på Spårlöst, där de letar efter sina biologiska familjer. Jaaa, mobba mig inte!

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa en lägenhet!

Bär du glasögon eller linser: Nopes

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej! Men jag tittar ofta på dem och köper någon enstaka gång. men viktigt? Nej.

När går du upp ur sängen en helgmorgon: Jag jobbar ofta helg så 5-6, annars 9.

Har du piercing: Jag har hål i öronen, och har haft i naveln. Vill göra om den i naveln.

Vill du gifta dig: Ja, så småningom

Vill du ha barn: Absolut, jag älskar barn och vill gärna ha egna!

Solar du ofta: När det är sol ute, inte i solarium

Är du bra på att laga mat: Haha!

Är du flygrädd: Flyger så ofta nu för tiden, men vänjer mig aldrig riktigt. Lite obehagligt vid start och landning är det allt!

Hur vig är du: Efter lite träning och stretch är jag ganska vig :)

Är du musikalisk? Nej. Eller jag har spelat några instrument och skulle nog vara duktig om jag bara hade intresset.

Vad dricker du helst när du är törstig: Kranvatten

Vilken är din favoritglass: Äter nästan aldrig glass, men vanlig vaniljglass med chokladsås är smaskens!

Tror du på ett liv efter döden: Jag vet inte...

Tycker du om sushi: Nej, jag åt en gång och aldrig igen!

Vad äter du helst när du ser på film: Chips och dip!

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej

Har du tandläkarskräck: Nej, men det är ju inte trevligt att gå dit?

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska med stort K!

Vilken ögonfärg har du: Gröna

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Jajamän
Biter du på naglarna: Lite svårt med all akryl som sitter i vägen. Bet dock när jag var liten!

Röker du: Det beror på vem som läser här? :D

Hur ofta tränar/motionerar du: Nu har jag inte tränat sedan en månad pga sjukdom och Alanya-resa men ska träna imorgon igen

Senaste låt du hörde: Nu lyssnar jag på Melodifestivalskivan, så Molly's Så vill stjärnorna


Kvinnorna

Som många av er säkert vet så är jag en människa med starka åsikter om saker och ting, och jag gillar att säga till folk vad jag tycker och tänker, men jag försöker samtidigt att vara lyhörd på vad andra har att säga. Jag tycker att alla människor bör respekteras som de är, men har ofta uttryckt åsikter om att muslimska kvinnor är förtryckta och att jag överhuvudtaget inte kan acceptera vissa muslimska värderingar. Med detta menar jag inte att jag är emot islam, att jag är rasist, att jag generaliserar och säger att alla är likadana eller att det är likadant överallt. Tvärtom är jag väldigt öppensinnad och intresserad av att lära mig mer om ALLA olika religioner, länder och kulturer.

Eftersom jag bott i Turkiet och där har fått se många saker som en konsekvens av deras kultur har jag blivit alltmer skeptisk till islam än vad jag var tidigare. Märk väl att jag skriver "deras kultur" eftersom jag inte är tillräckligt upplyst att skilja på religionen och det här specifika landets kultur. Dessutom är Turkiet ett stort land, med 90 miljoner invånare, så även inom landet skiljer sig kulturen åt.

Jag tänker inte skriva om allt jag varit med om, men en av de saker som jag tycker är frustrerande och gör mig upprörd är att det fortfarande är mestadels männen som arbetar utanför hemmet, medan kvinnan faktiskt är förvisad till hemmet och förväntas ta hand om det, barnen och mannen. Jag har sett exempel på hur mannen kommer hem och kräver att maten ska stå på bordet och sedan går iväg igen för att sitta och dricka te och babbla med andra gubbar, medan kvinnan självklart måste sitta inomhus.

Något annat som jag aldrig riktigt förstår är varför kvinnan måste bära slöja enligt islam. Jag kan inte säga att jag har tid eller ork att lägga ner tid på att läsa mig till varför, så därför blev jag glad när jag halkade in på den här tjejens blogg och fick läsa hennes förklaring till varför kvinnan bär slöja. Hon börjar med att berätta om kvinnans ställning innan islam kom till, och menar att den tidens kvinnor kom mycket längre i jämställdheten än vad Västerlandets(?) kvinnor gjorde. Ok.... Enligt min åsikt ligger bl.a. Turkiet, och många andra länder, minst 100 år efter oss i Sverige när det gäller kvinnor egentliga rättigheter. Att kvinnorna fick rösträtt osv innan vi fick kanske stämmer, det vet jag inget om, men det är väl ändå det faktiskt livet vi ska titta på?



"Jag vill här belysa att den kvinnokamp som , utanför Islamska världen, pågått har så gjort i århundraden (i mer eller mindre grad) innan vi kommit dit vi är idag. Ändå värderas idag ofta inte de "typiskt kvinnliga" arbetsområdena i samhället lika högt som de "typiskt manliga" områdena. Dessutom har kvinnor ännu - 2009 - alltid lägre lön än män."

Så de muslimska kvinnornas rättigheter kom över en natt, och männen accepterade detta? Nej, don't think so. Angående vilket arbete som har högst status har hon en poäng, men hur ser det ut i andra, muslimska länder då? Och så borde hon ta sig en titt på Sveriges anställdas löner, innan man uttalar sig om att någonting är "alltid".



Koran 24:30-31 "SÄG till de troende männen att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet; det leder till större renhet i deras liv. Gud är underrättad om vad de gör.

    " och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte bör visa mera av sina behag än vad som (anständigtvis) kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen. Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader...... osv"

Som ni kan se har jag tagit den koranvers som den här tjejen har lagt ut, eftersom jag tyckte det var roligt att se hur många regler och förmaningar en kvinna har gentemot en man. Återigen, en man ska endast sänka blicken och lägga band på sig, medan en kvinna ska göra detta, och dessutom skyla sin barm och inte har lov att visa den för någon annan. Hallå? Varför får en man visa sig in public men inte en kvinna? Jag tycker då att mäns överkropp är mycket sexigare än en kvinnas, ändå är det endast kvinnan som får denna förmaning.

Vidare skriver den här tjejen att traditionen att sänka blicken kommer från att man inte får titta överheter och kungligheter i ögonen, för detta tyder på respektlöshet. Detta tolkar jag som att mannen ses som en jävla kunglighet!

Till slut försvaras slöjan med att kvinnan ska kunna delta i samhällslivet på lika villkor som mannen, men hur kan hon göra det när hon inte ens får visa sig? Vidare står det att en vacker kvinna automatiskt anses vara dum i huvudet och icke företagssam, men vad för gott kommer det ur att man förtrycker, ja, förtrycker, kvinnan? Blir kvinnan smartare då eller?

Det här inlägget är säkert virrigt och osammanhängande, eftersom det är sent, jag har pluggat hela dagen plus att jag skrev samtidigt som jag läste bloggen, men jag kände att jag ville få ur mig allt. Jag vill inte väcka anstöt eller något, och hoppas ingen tar illa vid sig, men det vore intressant med en diskussion!

Update: Genom den här bloggen har jag fått massa adresser till svenska muslimer som bloggar, ska bli intressant att följa några av dom!

2009.03.20


After work med goaste arbetskamraterna!


Jag stod inte vid en vindmaskin, jag vände huvudet upp och ner och sprayade. Try it! :P

  
  

En av de många öl som dracks i fredags. Det kanske syns?


2009.03.19

 
 

Fruktansvärt lång resa i torsdags, och det blev inte bättre av att tåget från Stockholm var 1 timma försenat.

Så vill stjärnorna


"Se på mig jag står här framför dig
Och det som händer nu känns som magi
Rör vid mig låt hjärtat stilla sig
I all oändlighet finns bara vi

Jag ser våra spår tror att jag förstår

Så vill stjärnorna så vill gudarna
Högt här ovanför blev det bestämt
Att jag älskar dig som du älskar mig
Nu vet änglarna att det har hänt

Någonstans visste jag du fanns
Mitt i min ensamhet rördes min själ
Himlen log styrde vart steg vi tog
Såg oss i hemlighet ville oss väl

Så vill stjärnorna så vill gudarna
Högt här ovanför blev det bestämt

Bara du allt jag behöver nu
Längtan är över nu älskar dig så

Så vill stjärnorna så vill gudarna
Högt här ovanför skrevs det på pränt
Att du älskar mig som jag älskar dig

Så vill stjärnorna så vill gudarna
Så har änglarna bestämt"



Sweet kissing in the moonlight

Ingen låt jag lyssnar på med vilje, men det var en fin text :)

Plugg-rapport: Inne på min fjärde (eller femte) mugg kaffe. Här snackar vi inga mesiga kaffekoppar utan ordentliga muggar, dricker inte ur något annat. Tuggar på torkad frukt och fin choklad från Turkiet. Pauser i solen och med EMD på högsta volym för inspiration.

Yeah!

En vanlig dag

Typ så fort mamma gick till jobbet slängde jag på Melodifestivalskivan som jag inhandlade på Hemköp igår på väg hem från jobbet. Den eufori jag trodde jag skulle känna infann sig aldrig. Typiskt. Annars brukar schladerlåtar resultera i en mindre orgasm eftersom de är så bra. Så där ser ni, det här är bara skit. Det är Molly och EMD som skulle vunnit säger jag ju!

Gick iallafall upp tidigt idag, och nu ska jag läsa lite (mycket) i ungefär 10 timmar.

Spontanous

Den lilla After worken som var planerad igår blev av. Liksom en maaaassa annat :) Började som sagt med jobbarkompisarna på Chez amis, vi satt och pimplade öl och cider ett bra tag innan folk började dra sig hemåt. Tror ni jag var klar med kvällen? Nej! Det blev raka vägen till Frida där hon och Helena satt och kollade film, men jag lyckades efter lite tjat och tjut övertala dem att hänga med ut. Vi hamnade tillsammans med Helenas vänner på det största fjortishaket i stan, men what are friends for? Sedan ville vi dra vidare till Gretas (såklart), men av någon anledningen var det bara jag och Helena som kom ända vägen fram, last women standing liksom. Vi satt och spanade in en tjej (jag trodde det var en kille först) som hade såååå jävla sköna moves, precis som "disco-killarna" i Alanya har, precis samma rytm! Ja, det var första gången jag blev tänd av att en tjej dansade. Här behövs ingen dirty sexy striptease inte. Eftersom det inte är något att gapa över av lycka så går jag inte in på några fler detaljer av natten mer än att vi hamnade på efterfest i Lerum, där vi spelade Nintendo 64 och badade bastu och somnade klockan 7 i morse. Gissa vem som hade ångest eftersom jag skulle jobba 12-21 idag? Och gissa vem som är lite trött och ska nanna nu?

Så god natt.

Back to School

Yes. Sitter just nu i skolans bibliotek och ska arbeta med min studieuppgift som behövde kompletteras lite, vilket jag redan visste. Jag har även beställt hem en bok till nästa kurs, visst är den dyr men det är den enda boken som vi kommer använda i hela kursen så det känns ändå bra.

Det är verkligen skönt att komma hem till ett sådant här vårigt Sverige. Var lite deppig de sista dagarna och speciellt igår när jag reste HELA dagen men nu känns det bara skönt att ha kommit hem. Jag saknar såklart min älskling men that's life. Saker och ting har blivit lite klarare under resan så det känns kanon.

Nu ska jag sätta fart här, och sedan åka tillbaka till Göteborg för lite After work med brudarna från jobbet!

Alanya in my heart

  

Igår eftermiddag var jag, Bitte och Mia nere i hamnen och på ett jättemysigt café som heter Balik Cilar. Jag har aldrig varit där förrut men det var absolut inte sista gången jag var där! Supermysigt att sitta med en kopp kaffe i solen och titta på alla söta fiskebåtar, lyssna när de tuffar iväg eller när de turkiska gubbarna sitter och lagar sina nät.. Ja ni fattar. Vi bestämde att vi ska följa med dem ut och fiska någon gång i sommar. Tänk er att gå dit vid 5 på morgonen, ha med sig en korg med lite matsäck och följa med dem ut, sola och bada. Mums !


Good song

Full rulle hela dagen idag, startade på Kippis med massa plugg, satt och huttrade där inne i 3 timmar! Längtade ut till solen så jag stack upp till Bitte och värmde mig på hennes balkong. Egentligen är det bara 15-16 grader här om dagarna men i solen är det hot hot hot! Så så länge man håller sig i solen så känns allt bra! Vi traskade ner till hamnen och mötte upp Mia för lite kaffe/öl/Fanta på Balik Cilar, ett supermysigt café. Jag tog massvis med bilder som ni ska få se när jag har med kameran (slår mig själv...), för det är precis där alla små söta fiskebåtar ligger och de är så fint målade i alla möjliga färger och däri sitter de små gubbarna och håller på med sina nät. Åh så mysigt! Sedan gick vi och tittade på en fin sjal som jag ska köpa imorgon och lyxade till oss med lite fin choklad, som man fick i en ännu finare påse! Nu ska jag hem och skriva klart det här jävla arbetet, spyr snart på det!

Hoppas alla har det bra :)

Give me som sugar


Ta bort klänningen och lägg till slingor i håret så har ni mig nu, I am getting some tan!



Bild för några dagar sedan på Bittes balkong!

Sweden good bye

Tur att man inte var hemma i pinsamma Sverige och såg (eller snarare hörde) praktfiaskot på Melodifestivalen! Vad fan är det här, OPERA?! Nä, det är bara på väg utför nu.........

Vatten


Tänkte spendera en go dag på stranden eftersom solen sken, men ack så fel man kan ha. Det är verkligen hela havet stormar idag. Eller allt stormar idag. Låg och läste i några timmar, men började frysa så jag tog mig upp till mina hoods och här blåser det inte så det är varmt och gott :)

Jag har slagit nya rekord i sovvanor. Vaknade efter 10 igår morse, och lyckades ändå somna ifrån filmen kl 21 igår och sov nästan som en stock till halv nio imorse. Christ! Lyckades sussa trots att Ibo kollade tre filmer på raken eftersom han inte kunde sova lika gott som jag :)


Just det ..

fick ett ryck igår och gick till min frisör för att få lite prinsessbehandling. Han gjorde massa blonda slingor, samtidigt som en tjej gav min pedikyr. Jag har inte gjort pedikyr på salong sedan Kroatien 2004 (?)! Pedikyr är klart underskattat, hela jag blev som en ny människa! Försökte ta lite bra foton på håret igår, vet inte hur mycket som syns. Jag blev någorlunda nöjd iallafall.

  

Sista bilden är på fina Robin och mig från igårkväll

OSLO !

Hade egentligen tänkt sitta en liten stund på Oslo igår men så droppade fler och fler gamla godingar in som jag inte mött på länge så det blev lite längre (och lite fler öl) än jag tänkt. Roligt hade vi iallafall och jag var uppe och svängde mina lurviga fler än en gång!



Donald och Katarina räddar mina kvällar!
(förlåt för crappy bild-kvalitet, har en riktigt skitkamera)

Här vill jag stanna

Ah, det är typiskt. Just när jag trodde att jag var klar med Alanya åker jag ner, och vad händer? Mitt hjärta faller igen för den här underbara platsen. Det är ju inte första gången det händer som sagt, men det är jobbigt. Och inte kan jag sätta fingret på vad det är heller. Som tur är så har jag en vecka kvar här och när jag väl kommer hem kommer jag antagligen inta samma hat-kärlek som jag haft sedan länge.

Dagens aktiviteter har bestått i att sitta på Bittes balkong, dricka kaffe, försöka förstå våran studieuppgift och bara förundrats över hur vackert det är här. Att termometern visar 25 grader gjorde inte det hela jobbigare :)

KIPPIS !

Kanonkväll hade vi igår! Mia kom till mig vid sex, då jag hade lagat kyckling och ris och till det drack vi rött vin och Malibu! Satt och snackade sex och sjuksköterskeyrket (inte tillsammans) och drog sedan ner till Kippis där det blev några Efes såklart. Vi hade en supertrevlig kväll, alltid lyckat med de tjejerna!



Jag och Mia



Anette och Bitte




To love is to live



Igår satt jag på stranden och pluggade. Jag brukar kräva total tystnad när jag ska läsa, annars kan jag inte koncentrera mig. Men vågornas brus störde mig inte, det var som att vara i plugg-himmlen. Om det nu finns en sådan. Fast det ultimata hade varit att dra av sig kläderna, leka i vattnet och sedan soltorka.

3 IS THE MAGIC NUMBER


Tre jobb jag har haft:
Kanslist, Receptionist, Vårdbiträde
Tre platser jag har bott på: Göteborg, Kungälv, Alanya
Tre saker jag gillar att se på TV: Desperate Housewives, House, dokumentärer
Tre favoriträtter: Lax & potatismos med romsås, Oxfilé med bearnaisesås, Min tonfisksallad
Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: New York, Australien, Irland
Tre personer jag utmanar: Sofia, Anneli, My

Lugna gungan

här ja! Promenerar, pluggar, lagar goda middagar med Ibrahim och tittar på film.

Men imorgon blir det Kippis med allt som hör till! Hoppas få med mig Mia ut på äventyr nere i hamnen.

Rapport kommer :)


Angående internationella kvinnodagen



Ta bort den och inför internationella humanistdagen eller något liknande. Att ha en dag som så fullkomligt nedvärderar och underklassar kvinnan har jag aldrig sett maken till. Vi är väl inte män och kvinnor i ett samhälle - vi är individer!

Turket - part 1



Började med tåg mot Stockholm kl 6.42, flyg mellan Stockholm - Istanbul 14.00, och Istanbul - Antalya 20.30. Som tur var hämtades jag av älskling och Emre. Det är ett h-e att resa hit vintertid, eftersom det inte går några direktflyg.



Vy från ett luftslott




Pictures



De bästa - Benjamin som Arn och Helena som Thelma



Lousie och Thelma (efter det här har Helena förstått att hon inte ska färga håret blont!)



Gulle dig - Fia som Snövit



Oscarsvinnare för bästa klädsel - Josse som Tweety



Jag tröttnade på Pocahontas och blev 70-talsbrutta framåt småtimmarna. Jag kände mig fruktansvärt cool.

Bästa kvällen med bästa vännerna!

Så länge


Här är ett fint foto av mig som Pocahontas i fredags, har inte laddat upp så många bilder än men tänkte att det kan jag väl visa så länge. Har haft en dödens dag idag så jag orkar ingenting just nu.

Sömnig

Finns det något bättre än Beck? Nä, tänkte väl det...

Jag hade tänkt visa er lite bilder från igår men när jag höll på att föra över dem från kameran till datorn så tog batteriet slut och jag som inte lyft rumpan från soffan av någon annan anledning ikväll, orkade inte heller hämta laddaren, så ni får ge er till tåls till imorgon! Nu ska jag ta mig till min säng, läsa lite och sedan få min skönhetssömn.

Får börja funderar på vad jag ska packa också eftersom jag reser ner till Alanya på torsdag!

Hoppas ni får en fin vecka!

Run

Trött och bakis ännu en dag. Undrar hur levern mår nu för tiden? Splittrad är jag också.

Jag har iallafall hunnit läsa lite inför seminariet och känner att jag har koll på grejjerna, det känns bra! Imorgon ska jag träffa lite klassisar och snacka igenom det hela, så man ser att man fattat allt riktigt.

Vi hade ännu en dunderbar kväll igår! Thanks to all of my beautiful friends!

RSS 2.0