LOVE SONG

Uff, nu är jag förbaskad trött och det kliar i ögat. Och törstig som en gnu efter mammas fisksoppa. Jag har pluggat massvis idag, och hade en 2-timmar-rast då jag drog mig in till staden för att shoppa vin till morgondagens aktivitet, och kom hem med typ 5 nya klänningar och ett par snajsiga skor!

PÖZZ.

SONG FOR ABERDEEN

Ibland går det några dagar mellan uppdateringarna, men jag tycker fortfarande om min blogg väldigt mycket. Jag skulle däremot vilja ändra designen lite men mitt Photoshop har gått ut och då känns det svårt att göra något kreativt. Jag får ser vad jag kan göra åt saken.

Mitt liv rullar på på alla plan. Upploppet inför sommarlovet är i full fart med en omtenta imorgon och en sluttenta nästa fredag. Vi har nu rensat klart vårat gamla hus vilket varit en förjävligt jobb på många sätt men också en omvälvande upplevelse på känsloplanet för alla inblandade. Sommaren kommer snart på allvar, vilket känns både skönt och jobbigt eftersom det kommer innebära sol, bad, öl och grill men också väldigt mycket jobb. Det sistnämnda kan jag som vanligt inte skylla på någon annan (planeraren för mitt gamla jobb ringde imorse och "snäll" som jag var rabblade jag upp i princip alla lediga dagar jag har den här sommaren...). Jag söker lägenheter för fullt med det verkar inte leda någonstans, jag hoppas att min lycka på det planet vänder inom en inte alltför lång framtid.

One, two, three, four.


SOCKER

 

Att vara barnvakt har aldrig varit så underbart. Jag har haft en jättenajs kväll med min älskling-Maya! Spelat kortspel, käkat spagetti, tittat på turkisk film, läst massa böcker, nattat med välling! Jag vill också ha baaaaarn! Någon som ställer upp, say, tomorrow night? I övermorgon funkar me.

BILDSPYA

   
  
  
   
    
 

MEN VADÅ, JAG DRICKER JU BÅDE VIN OCH VATTEN, DET ÄR JU DET SYSTEMBOLAGET REKOMENDERAR!

Haft 3 sjukt roliga kalasdagar den här veckan, den ena med en kär klasskompis och de två senare med mitt underbara gäng, AJ LAV JO! Och idag lever jag på kaffe och apelsinjuice och rör mig inte så mycket från soffan.


KILL YOUR DARLINGS

Flög upp vid 9 för jag trodde att mitt pass började 10, men det visade sig att det inte startar förrän 11, så nu har jag tagit en liten smörgår och ett glas juice, kollar bloggar och lyssnar på fabulösa Swedish for Beginners. Ska strax dra på mig träningsoutfiten och sticka till Friskis för en Medel.

Idag fyller lilla Hanin år, så hon har bjudit in till grillkalas ikväll, det ska bli himla mysigt faktiskt. Jag hoppas bara att vädergudarna är på vår sida!


STEFANS TIPS FÖR EN LYCKAD TENTA


1. man får inte glömma att festa

2. drilla in gamla tentor

3. var helst inte ensam

4. läs anteckningar och sammanfattningar från pingpong

5. be till satan


JIPPI!

Var iväg en sväng på IKEA med mor och sis och slängde mig framför datorn när vi kom hem för att kolla tentaresultatet, and guess what?! JAG KLARADE DEN! Så fantastiskt jävla gööööött! Det var den tentan som jag minst trodde att jag skulle klara, totally fucking unbelieveable!

Glad, glad, glaaaaad!
Fira med en öl, någon? :D


24 FINE HOURS

Här sitter man igen, det är onsdag, jag är bakis efter gårdagens friska imundigande av x antal stora starka. Startade med en ensam öl på Chez Amis eftersom Marija skulle pierca sig och det drog ut på tiden. Sedan blev det massa gapflabb, öl, regn och sol om vartannat. När mörkret föll ville jag och Anna-Karin dra vidare och vi hamnade på Kelly's, som ju är himla fint och bra ställe! Mer öl, mer skratt, nice musik och fantastiska människor. "Åkte" longboard på andra långgatan mitt i natten, träffade Bingo-look-a-liken, diskuterade slaka kukar, promenerade genom ett tomt Göteborg och fick slagga hos fina Frida, tack!

Vi diskuterar dagens föreläsning och tjejerna säger ordet bajs på latin.
Att bajsa?! (bartendern kommer fram precis) Nej, alltså, förlåt, vi är sjuksköterskestudenter!!
Och där bröt vi ihop, hahaha!

RUN BITCH, RUUUUN!

I lördags var det dags för Göteborgsvarvet, och som tur var var jag upptagen hela dagen så man slapp ge sig in i stan. Jag känner ganska många som sprang, men hur mycket ser man om man står längs banan och ska vinka? Någon som vet? Jag fick iallafall en liten idé, sedan Hanna frågat om jag skulle springa i år. Och det är att jag ska springa nästa år! På väg hem från jobbet igår läste jag en artikel i Glamour om målträning, att man ska ha ett mål med träningen för att det blir lättare att komma igång och lyckas hålla tempot uppe. Vad tror ni om det? Och om du läser det här Hanna; I am expecting some coaching and inspiration!


WILD AND ALIVE

Fruktansvärt lugn helg, sett ur alkoholperspektivet. Lyckades få i mig ett helt glas (!!!) hemma hos mamma igår kväll då vi åt middag. Hurraaaay!

Fast på andra sätt var den otroligt jobbig/rolig/mysig. Klarade av en hel skolvecka och gick upp halv sex tisdag-fredag, det är starkt gjort av den icke-morgonpigga människa som jag är. Helgen har spenderats med Helena och typ ett flyttlass, eftersom hon fick sin första lya! Det var svettigt, det var jobbigt och tårarna sprutade ungefär, MEN så mysigt det blev! Jag är såååå avundsjuk så jag vill dö. Men min dag kommer väl?

Ytterligare en tidig morgon i morse, upp till jobb halv sex och jag slutar inte förrän kvart över nio - suckelisuck.

Och en lång suckelisuck över att Norge kammade hem förstaplatsen i Eurovision Song Contest igår. Fine, låten är typ "go" men killen kan inte ens sjunga rent och ser ut som en 12-åring. Usch och fy. Tacka vet jag Island, Tyskland, Moldavien, Storbitannien, Azerbaijan och framförallt Turkiet! Jag glömde säkert någon där, men det fanns allt en del godbitar! Och den bästa, och läckraste, av dem alla var Danmarks Brienk! I love him!

STEP INTO MY OFFICE, BABY

Det jobbigaste med att åka buss så lång tid som jag gör varje dag är att man blir trött de sista 10 minuterna på resan. Det slår aldrig fel. Sitter och blundar hela vägen och försöker somna till, och gör det inte förrän jag är nästan framme. Och då är det som en pang, jag blir så fruktansvärt trött att jag knappt orkar röra på mig. Otroligt onödigt.

Lite sol och vårkänslor ute idag, ikväll ska jag och sis till pappa och hjälpa honom med huset.



Vårat fina stall :)



FINASTE MANNEN I HELA VÄRLDEN


MILK & MONEY


WITHOUT A TRACE

Det är inte klokt vad glad och upplyft jag blir av vårigt väder.


WHEN YOU TRY YOUR BEST BUT YOU CAN'T SUCCEED.



Could it be worse?
Lights will guide you home.

Jag har haft en asnajs dag. Mest skruttat runt här hemma, pillat lite, pluggat lite, tagit en långpromenad och blev svettig eftersom jag gick så fort och det var vååårvarmt ute igen. Sådant gillar jag. Jag åkte den KORTA vägen till Helenas nya place och det är ju himla fint alltså. Efter det kände vi oss lite äventyrliga och skulle strosa runt överallt och ingenstans i Götet, men hamnade som vanligt på Franks. Deras mackor och kaffe är godast! Tjöt tjöt tjöt, just like that.

Trots långledigt tar det emot lite att påbörja skolveckan imorgon, upp tidigt varenda dag nu fram till fredag, sådant är jag inte så bra på. Men men, ljuset i tunneln är snart synligt. Eller om typ 2 år iallafall.

Smack.

HAKET

Det var bra igår.




SATURDAY NIGHT

Hemma relativt tidigt, tog iallafall inte sista bussen hem, STOLT! Det har varit en underbart skön kväll med fina vänner på Haket, med bl a Glasvegas och Belle & Sebastian i högtalarna, sura drinkar och röda klubbor. Och jag tror nästan det var nära noll-strecket på termometern när jag traskade hem. Bilrutorna var immiga och jag frös och skakade som ett asplöv.

Nu ska jag lägga mig och drömma om någon.

MEN WHAT'S UP?




På valborg satt vi och drack lådvin och tittade på kortegen, innan vi drog på mellanfest och slutligen Chalmersfesten. Början av kvällen var toppen iallafall, jag var riktigt i gasen, so to speak!

 

Mina turkiska föräldrar/syskon/vänner/call them whatever you want, Katrin och Fatih slog till och gifte sig äntligen! Jag drack turkisk öl och busade med min all time favorite Maya.

 

Jag, pappa, lillebror och lillasyster var uppe i farmors gamla hus som pappa ska flytta in i och rensade och röjde, åt lunch och hade det allmänt bra tillsammans!

 

Not a good day.

Fast ändå är det liksom det.

Jag var så paj i huvudet i morse att jag trodde jag skulle falla ihop på spårvagnen hem. Ja, HEM! Vågade inte ens tänka på att sitta i en föreläsningssal i tre timmar, och buss 3 timmar fram och tillbaka. Hade skallebank, vätskebrist, var hungrig och hängig. Jag blev såklart lite piggare på väg hem, som man alltid blir. Men så skönt det var att sova.

Och produktiv har jag varit sedan jag klev upp igen: klagat på regnet, rökt, druckit kaffe, lyssnat igenom massa artister som jag inte hört talas om som ska komma på Way Out West, läst lite i min anatomi-bok, suckat över att behöva vara flytt-hjälp idag, och längtat till Mojiton jag ska dricka ikväll.

Suck. det går utför nu.

TOXIC

Ångestdag igen, vilket beror på min oförmåga att inte kunna säga nej. Jobb inatt och sedan direkt till skolan imorgon bitti, säkerligen som en zombie. Jag får se hur trött jag är imorgon, det ger ju ändå inte speciellt mycket att sitta där om man är dundertrött. Får hoppas att jag kan coppa någon snäll klasskompis anteckningar senare.

Dagen igår började inte speciellt bra, eftersom det var halv storm och regn. Jag visste liksom inte vad man skulle ta på sig i sådant väder. Det har ju varit sommar de senaste veckorna så vi har plockat bort allt vad vinterkläder heter. Efter föreläsningen sprack molnen upp och jag, Sofia och Fredrika gick och åt en grekisk buffé i Borran. Den var helt OK men restauranten var verkligen inget vidare. Tråkiga trämöbler, och igengrodda akvarier nere i en källare typ. Fast vi hade trevligt girltalk ändå om killar, skola och festivaler. På kvällen tog jag en långpromenad i blåsten och parkerade mig sedan i soffan framför DH. Det blev en bra dag till slut.

Skaffade nyss Spotify och nu knarkar jag Britney, vill jag lova.



Förresten så har jag ständiga cravings efter Mojito! Kan vara det godaste jag har druckit.

DAGENS!

Nej, inte outfit, who do you think I am?!

Anna Hibbs är nog den coolaste blondinen jag vet.
Kan man få cancer i läpparna? Varje Stureplansbruds dröm..

Hihi!

...AND IT WAS ALL YELLOW

Ehum, jag var alltför långsam i morse. Vaknade en halvtimma för sent, seg i dusch, seg med frukostmackorna, tja, jag "missade" helt enkelt bussen. Men det gör inte så mycket eftersom jag sitter hemma och läser, antecknar, dricker kaffe, och nu tar en inplanerad kvarts paus med ett grönt äpple.

Den här månaden kan tänkas vara ganska ångestfylld för mig, då vi ska flytta ut allt från vårat gamla hus, jag ska hjälpa Helena att flytta, säkerligen jobba lite (who am I kidding?) men det viktigaste av ALLT, plugga inför två tentor, varav en är en omtenta (pinsamt, jag vet, men what to do but to keep a happy face?).

Så jag har lagt upp en liten strategi - det är fyra veckor till tentan i Vårdvetenskap, och fem veckor till sluttentan i Humanbiologi, och två av dem går till den förstnämnda kursen och resterande tre till biologin. Och jag har dessutom skrivit upp i kalendern vilka tider jag ska läsa varje dag, och funderar även på att skriva sidor/kapitel/böcker/anteckningar som jag SKA ha tagit mig igenom vissa dagar. Sounds good, eh? Wish me luck!


05.01

WOW, nu öser regnet ner efter några fina veckor. Det är mäktigt att lyssna på. Fast inte så mäktigt att jag snart ska bege mig ut på hembesök. Och promenera hem vid 7. Och tvinga ut vovven att kissa. Blir nog mysigt att krypa ner i sängen sen. Fast inte lika mysigt att gå upp 3 timmar senare för att åka till schooool. Och sedan träna. Där har ni min dag :D

ENADE EUROPA

Snart, eller rättare sagt den 7 juni, är det dags för flera europeiska länder att gå till val för att utse våra ledamöter till Europaparlamentet. Jag vill inte påstå att jag är speciellt påläst hur det fungerar eller vad man ens kan rösta på, men jag vill ändå slå ett slag för att alla ska rösta! Googla, läs, och lär. Det är våran medborgerliga plikt att säga vad man tycker, och vem man vill ska styra, för vare sig man vill det eller ej så har Europaparlamentet stooort inflytande på Sverige, och självklart på resten av Europa.

För min del så kommer miljöfrågorna att stå i fokus när jag väljer, eftersom att det är det viktigaste området som jag tycker att EU ska arbeta med. Sjukvård, skola och djurhållning tycker jag gott att svenska riksdagen ska ha hand om, men vi kommer aldrig att få några stora förändringar ur miljösynpunkt utan krafttag som omfattar flera länder tillsammans.

VOTE FOR LIFE!
Eller något...

AT WORK

Jaoo, tillbaka på jobbet. Jag fick en släng av övergående förvirring förrut i kväll, jag hade inte en susning om vilket äldreboende jag skulle jobba på. När jag får en natt så skriver jag antingen 20.45 eller 21.00, eftersom vi börjar olika tider, men den här gången hade jag skrivit 20.45-7.00, vilket kan betyda vad som helst. Så jag fick ringa det stället som jag minst trodde att jag skulle jobba på, eftersom de dessutom ringde tidigare idag och frågade om jag kunde jobba och jag sa att jag redan hade ett nattpass, och det var ju såklart dit jag skulle. Puh, tur att man mitt i all förvirring ändå undersöker hur det ligger till, pinsamt annars!

Så nu sitter jag fast här på våningen pga en lika förvirrad dam som ser pojkar överallt och vägrar lägga sig för att sova. Hade jag haft massa pojkar springande på mitt rum hade jag mer än gärna lagt mig ner :O

ME ME ME

Helgen är nästan över, igen, men det har allt varit en bra och mysig sådan. Jag ska visa lite bilder här någon dag, jag är för trött för att göra något annat än att ligga i soffan och kika på Vem vet mest. Tills vidare får ni nöja er med min vackra nuna, bild tagen av Sofia igår kväll hemma hos Mimmi och Gunnar. Hon har en kanonbra kamera, den tjejen. Najsbajs.


Just nu

Nattlinne.
Mammas goda bakelser med ett glas mjölk.
För trött för att tvätta bort sminket.
Film.

Och jag har haft en härligt kväll, Mojitos is my friend.

RSS 2.0